Gå til innhold
Hundesonen.no

For liten eller akkurat passe?


Bellare
 Share

Recommended Posts

Nett fått Gresshoppa selen eg bestilte til Pia, men vart litt usikker på størrelsen. Det var ingen størrelsesguide på iPet.no der eg bestilte den, og fant vel ikkje så mykje størrelsesguide andre plassar heller når det kom til selen. Bestilte den i halsopning 30cm sidan det er det ho brukar på halvstrupen sin.

Selen verka litt trang å få på, mulig det er fordi det ikkje er klips-opning, men sånn ein på tre over haude for så å tre labbane ut i riktig opning. Selen sklir framover så sant den ikkje blir trekt bak, og eg får akkurat plass til to fingrar mellom selen og huda på sida. Kanskje ikkje så enkelt og sjå på ein slik pelsdott som det her, men ser det ut som at selen sitter som den skal, eller burde eg gått opp ein størrelse? Følte liksom den vart litt liten...

315003_10150861882820468_791750467_21148984_1271351634_n.jpg

296525_10150861882410468_791750467_21148981_2089150148_n.jpg

299946_10150861881935468_791750467_21148979_711798256_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Obsideisan, gjekk litt fort i svingane sidan frøkna måtte så fælt ut på do... Men uansett, ser også ut som at selen sitter greit på ho, hadde den på mens eg gjekk ei runde rundt i nabolaget, og den sklir ikkje når ho vimsar rundt histen og pisten. Er godt mulig er reagerte litt fordi på y-selen har så stor halsopning.

Verka som at ho følte den var litt ubehageleg når ho drog, men det kan kanskje vere fordi ho er vandt til ein y-sele som sikkert har eit anna trekkpunkt?

Hadde eg berre hatt litt peiling på selar, så hadde dette sikkert ikkje vert så vanskeleg :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å se ut av bildene, men sånn du forklarer det høres helt rett ut. Nome- og halvnomeseler har smal halsåpning og vil være trange å tre over hodet, og ligger ganske tett om halsen; ellers vil de ikke ligge korrekt over skuldrene. De vil også krølle seg oppover ryggen med mindre det er litt spenn i trekkpunktet. Stort sett ligger de penest også i halsåpninga når det er trekk i sela. Det du skal være obs på, er om sela ligger oppi armhulen, hun skal ha godt med bevegelsesrom rundt skuldrene slik at hun kan bevege seg fritt og unngå gnagsår :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig synes jeg ikke det er så viktig med stramme åpninger på halvnome man bare bruker til turer rundt nabolaget. En så liten hund vil uansett ikke dra på seg noen slitasjeskade av et feilplassert kryss mot brystbeinet. Da synes jeg det er viktigere at den ikke GNAGER - da spesielt ved armhulene og mot halsen. Små hunder vil få et veldig bratt drag på nomeseler, som vil dra selen opp mot hals og mot armhulene. Derfor liker jeg best Hurttas sykkelsele ( http://www.hundeutstyr.no/hurtta-pro-sele-sykkelsele-p-442.html for generelt turbruk - spesielt siden trekkpunktet ligger høyt og nært :)

Men nå har du nå selen, jeg ville sjekket nøye om den gnager i armhuleområdet iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det ser ut som sela sitter godt i front, der krysser den seg selv akkurat på brystbenet. Det jeg reagerer på er at festet er midt på ryggen, eller ser det bare slik ut? Etter å selv ha hatt hund med ryggskade fikk jeg klar beskjed av 2 forskjellige fysioterapauter at festepungt aldri skal være midt på ryggen, det skal enten være ret bak skulderblad eller bak ved halerot som på trekkselene. De mente at halvnome og sykkelseler skal brukes til akkurat det, å sykle med for da dras festepungtet oppover ikke bakover i tilfelle hunden plutselig rykker til/springer ut..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Festet er vel litt lenger bak enn midt på ryggen, men ikkje fullt heilt bak ved halerota. Selen er meint for skiturar, har ein heilt grei y-sele som tursele :)

Vanskelig å se med all pelsen :) men da regner jeg med at den sitter bra, tror ikke jeg ville hatt den større, så sant den også er minimun 2 fingerbredde ifra armhulen (så du slipper gnagsår og h*n har full beveglighet) da risikerer du at den vrir seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...