Gå til innhold
Hundesonen.no

Klem på med for unge tisper!


Stine
 Share

Recommended Posts

Jauda, NKK regelen om minst 18 mnd ved parring blir ikke fulgt av NKK. En staffetispe var 15.5 mnd ved parring og har nå fått registrert valpene etter seg. Hvordan skal dette ende? Er det bare å kjøre på, siden reglene er vel like for alle? Avle på HD E kan man vel og, siden reglene til NKK tydeligvis bare er for syns skyld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Money, money, money.

Hvis den velbegrunna søknaden er at ungen dems slapp bikkjene sammen, og de trodde dem hadde parra men gadd ikke sjekke så be my guest NKK. Itilegg er helseprofilen på foreldredyrene ikke sabla bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

DA synes jeg faktisk at raseklubben skal være voksen nok tl å si ifra, jeg.. Å vise at ikke de også bare gir f... i dyrevelferd, rasen og hunden som individ ville vært en kampsak mot NKK i alle fall JEG skulle synes var meget interessant!

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifølge NKKs etiske regelverk gis det ikke anledning til å søke dispansasjon fra punkt 7 som sier noe om tispens alder. Det er mulig å søke disp fra punkt 2 om matadoravl og punkt 7 om maks antall kull og kull på tispe over 8 år.

Dette burde helt klart vært tatt opp som en sak av de som kjenner sakens detaljer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avle på E-hofter kan man, men avkommene får automatisk avlssperre.

Ang. alder er det åpenbart forskjell på folk... En jeg kjenner hadde en tjuvparing på ei alt for ung tispe, og oppdaget dette for seint. Dette er en oppdretter som i løpet av x-antall år aldri har avlet på tisper under 3 år, og heller ikke har hatt mer enn 2-3 kull max pr. tispe. Så nkk burde jo lett se at dette ikke var normalen der... Alikevel fikk h*n klar beskjed fra nkk om at kullet ikke kunne registreres (noe som i praksis er negativt for rasen, samt at samme tispe, om oppdr. hadde vært uetisk nok, kunne hatt et nytt og registrerbart kull på neste løpetid)

Bare noen mnd. etterpå la jeg merke til at en annen oppdr. hadde hatt et kull på ei like ung tispe, og tydeligvis fått dette registret uten problemer. Da en oppdr. som nok har en sympatistemme eller to ut i fra tidligere mediasaker. Så forskjellsbehandling?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde tyvparring på en tispe, hun er født 28 August 2008, valpene ble født 25 oktober 2009. Vi fikk registrert de hos NKK uten at de reagerte på dette.

Vi selv ble litt sjokkert av det siden det tydelig står på NKK sine hjemmesider at tispen skal være 18 mnd.

(Vi var hos vetrinær i forbindelse med tyvparringen og fikk satt abortsprøyte som ikke var vellykket)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I siste NKK står det endel om disiplinærsaker de har hatt ila året, og det er tydelig at de lar en "glipp" gå såsant den ikke er veldig grov ( der tispa var 7 mndr og 12 mndr nektet NKK å reg valpene, samt stakkarn som var godt over 11 år..). Så de er iallefall obse, og følger med på de som ikke overholder reglene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dem måtte visst sende inn en søknad, også har tispa fått avlsperre i 24 mnd. Mye mulig det gikk gjennom her siden det er snakk om staffevalper, og de har det jo bedre med stamtavle. Tispa var forøvrig 16.5 mnd når hu blei parra, skreiv feil i første post.

Red: Jeg synes fortsatt det er "forjævelig" å belønne "oppdretter" med å registrere valpene, men jeg er glad for valpenes vegne at dem fikk stamtavle.

Endret av Trym&Tuva
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...