Gå til innhold
Hundesonen.no

Import av valp fra Danmark


Anki
 Share

Recommended Posts

Det her gidder jeg simpelthen ikke diskutere lenger. Kun et fåtall som faktisk gidder å holde seg til tema. Denne diskusjonen melder jeg meg ut av... Man får gjøre som man vil sier jeg.

Dette er et diskusjonsforum, hvis du ikke takler at diskusjoner utvikler seg (Er jo fortsatt innenfor tema, om hunden bør eller skal være sikret i bilen under overfarten i kjøretøyet. Du spurte om tips, du fikk svar.) Så er kanskje ikke hundeforum tingen for deg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Takk, da slapp jeg å finne det fram.

Det er vel ingen tvil om at Norge må følge evt. regelendringer som Sverige gjør. Og selv om Norge er "utenforlandet", så følger vi da en drøss av EU-regler og regulativer fordet.

I tillegg er det problemet med det rent praktiske da Norge og Sverige deler sikkert borti 100 grenseoverganger (kanskje flere).. Det blir jo nærmest en umulighet å sperre grensen for hunder/katter/familiedyr.

I tillegg til at de har nok gjort akkurat samme iaktakelsene ang. rabies, spredning, etc som alle andre land. Krav om vaksine skal være tilstrekkelig for å unngå spredning via hus-/familiedyrene.

At det kommer flaggermus, mårhunder og alt mulig annet som sprer rabies er en annen sak. Men nå har det vel ikke vært stort medrabiestilfeller i Nord-Europa de siste tiårene, så vandring av smittefarlige villdyr anses vel også som ganske minimal risiko.

Susanne

Lurer på om en av dere jobber i mattilsynet å vet mer enn vi andre? Men vet for lite likevell... Norge grenser til flere land enn Sverige! Det er IKKE fri ferdsel mellom Norge - Finnland - Danmark og Russland (dog ikke EU land). Og det var påvist rabies på hund senest i 2007, ikke et stort rabiestilfelle men likevell, og denne hunden var rabiesvaksinert 30 dager før innførsel. I følge mattilsynet SKAL også biler som passerer grensen med hund i bil kjøre på rødt og vise pass.

Sitat fra mattilsynet; reise med kjæledyr, reise med dyr i EU "Gå på rødt i tollen

Når man passerer grensen med et kjæledyr, skal man gå eller kjøre på rødt. Er det ingen kontroll, er det greit. I motsatt fall vil kanskje tolleren se dyrets pass og kontrollere ved avlesning av mikrochipen i nakken at kjæledyret er den det gir seg ut for å være, og at de nødvendige behandlinger og prosedyrer er gjennomført."

Er det ikke bedre at vi venter å ser hva som skjer i 2012? Tror alle her inne ønsker og håper at det skal bli så lett, for ikke å snakke om tids- og økonomibesparende å reise med dyr.

Dersom Norge ikke følger Sveriges regelenringer, vil Norge måtte anse Sverige som andre EU-land med tanke på innførsel og dokumentasjon på gyldig rabiesvaksinasjon og godkjent titertest må da nødvendigvis framvises ved passering av grensen til Norge. Ordningen med fri ferdsel mellom landene slik det er per idag må dermed opphøre.

*klipp

Er det noe problem da, regelverket er jo der allerede, se sitat over.

Note to self: "alle" på sonen bor sør for Bodø og har ingen naboland...

Jeg synes også fryktelig synd på en eventuell valp som opplever å bli plassert bakerst i en fremmed bil, med fremmede lukter og ingen i nærheten til å berolige seg når alt blir veldig trist og skummelt. Det kommer jeg bare ikke til å gjøre. Det blir vel uansett til at jeg gjør det jeg føler er mest riktig, sannsynligvis å få noen andre til å kjøre så jeg kan være der og passe på. Hvis det kun er jeg som er i bilen, så får den sitte i en transportveske i forsetet eller noe i den duren tenker jeg. Den skal slippe å sitte i bagasjerommet:)

Det kommer veldig an på valpen mener jeg. Har selv nettopp hentet valp og han lå mesteparten av den 50 mil lange turen alene i buret bak i bilen.

*klipp

Vi gjorde det samme som Bustebarten i fjord sommer, bare at vi kjørte 130 mil. I dag har vi en hund som sover fra han hopper inn i bilen til vi er framme 10 timer senere. Vi har ved flere annledninger prøvd å ta tisse pauser, glem det, her sover man :)

Anki; da håper jeg ihvertfall du sikrer transportvesken. Faren med løse gjenstander, hund eller en colaflaske, er i de uforutsette situasjonene. Hva når bilen framfor deg bråbremser og du må bråbremse, hvor havner transportvesken da. Eller om noen holder valpen i gitt senario, og sikkerhetsbeltet strammer seg og ban sitter klistret til setet, hvor er tankene om å holde fast eller varsomt om valpen?

Men her er det snakk om en bitteliten, sovende valp, og ikke en diger bjørn av en hund som vandrer løst inne i bilen. Det står jo til og med i artikkelen at det ikke er noen lov som sier at hunden skal sikres. Og en valp vil ikke hindre føreren i å kjøre bilen.

Kanskje det. Jeg ville aldri kjørt med en hund løs ellers. Men nå er det i tilfellet snakk om en bil med to mennesker hvor den andre passasjeren har valpen på fanget eller ved føttene på et teppe - akkurat som Norsk Kennelklubb foreslår i sitt hefte Velkommen Valp. Noen som har lest det?? Jeg vil si at det er en betydelig forskjell på en liten valp og en voksen hund. Både når det kommer til din kontroll på hunden og på skadeomfanget i en eventuell kollisjon.

Bitteliten valp på lik linje med en bamse kan bli et prosjektil i en bråbrems eller kolisjon... I en kollisjon vil hunden veie 50 ganger si egen vekt i trykk. Ta en titt på denne: link

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men her er det snakk om en bitteliten, sovende valp, og ikke en diger bjørn av en hund som vandrer løst inne i bilen. Det står jo til og med i artikkelen at det ikke er noen lov som sier at hunden skal sikres. Og en valp vil ikke hindre føreren i å kjøre bilen.

Men er ikke det en dansk artikkel da? Du stoler vel ikke 100% på hva dansker har og si om norske lover og regler.

Les på Tryggtrafikk sine sider, f.eks.

"Det er ikke påbudt å sikre hunden i bil, men det er påbudt å sikre all last forsvarlig. Ved kraftig nedbremsing, kollisjon eller utforkjøring vil hunden bli slengt rundt i bilen med stor kraft. En hund på 20 kg vil ved en bråstopp i 50 km/t utgjøre en kraft tilsvarende 786 kilo, dødelig hvis man er uheldig. Hunder bør sikres med bur eller med sele som kan kombineres med bilens egne sikkerhetsseler."

Det kan tolkes slik at det altså er lovlig å ha hunden løs...men videre smart er det ikke! Det hjelper heller ikke putte den i bur, hvis ikke buret er forsvarlig spent fast med kraftige stropper som tåler en kollisjon. Bur som kommer flyvende gjennom bilen som et prosjektil kan være dødelig om man får det i hodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
    • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
    • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
    • Så herlig! Ja, er en ikke ladbar hybrid jeg tenker. Ikke all verdens med strøm, men det hjelper godt til på bykjøringen som det fort blir litt av i hverdagen til/fra jobb og diverse treninger.
    • Jeg har Prius, og det er overraskende god plass i den (ikke-ladbar). Baksetene kan legges helt flatt eller tas ut. Har faktisk nettopp vært på en 10-dagers roadtrip der jeg campet i bilen, og det var helt uproblematisk med masse bagasje og hund på slep. I tillegg er drivstoffutgiftene minimale, og den er ekstremt driftssikker. Det sagt, så er den jo ikke i nærheten av f.eks. en RAV4 mtp. plass. Jeg drømmer om en VW Caddy, men ser jo for meg at den sluker drivstoff, så jeg tenker at en RAV4 hybrid (hvis de finnes som ikke-ladbar?) er en fin mellomting.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...