Gå til innhold
Hundesonen.no

Begynne med spor


pippin

Recommended Posts

Lurer litt på hvordan man starter med spor når man begynner med valp. Mana her er veldig glad i å bruke nesa så tenkte å begynne med spor etterhvert. Kan man starte når man vil? Har vel ikke noe å si at hun bare er 3,5 mnd?

Og man starter vel med godbitspor osv..? Hvor langt kan man legge? Ikke kjempelangt såklart.. :P

Hvordan går dere frem når dere begynner med en nybegynne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi begynte med å kaste litt godbiter ut i gress eller lyng. Lyng er liksom hakket vanskeligere enn gress.

Deretter kastet vi eller la ut én godbit, og hun måtte vente på "værsågod" før hun fikk finne den. Vi la godbiten lenger og lenger unna, og slik var det vel egentlig gjort. Da kunne vi begynne å legge korte godbitspor.

Hun var en del eldre enn din når vi begynte, da, men med henne har vi aldri trengt å sette noen grenser på hvor langt spor vi legger - vi tok det bare gradvis. Du får vel se det an med din (:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi begynte rett i lyngen vi, men da var minstemann 10 mnd da.

Det vi gjorde var å legge ett spor på ca. 40-50 meter. Jeg la godbitene ganske tett, og la en hel haug i enden av sporet. Geleidet bikkja bort til starten av sporet, og deretter gikk det av seg selv egentlig :) Trodde de ikke skulle klare det i den høye lyngen, men det var ikke noe problem i det hele tatt! Veldig morsomt å se :)

Viktig og ikke gå tilbake rett ved siden av sporet, for da kan hunden bli forvirret med at du lukter 2 meter utenfor sporet du har lagt. Derfor er det greit å gå i en 90 graders vinkel slik at lukten av deg ikke skal forstyrre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...