Gå til innhold
Hundesonen.no

Tur til Island


Mirai

Recommended Posts

Vi lurer på å dra til Island, men har mer lyst til å bo i en "hytte" eller lignende enn å bo på standard hotell. Er det noen som har noen tips? Jeg har ikke planlagt så mange reiser og sånt tidligere, så er litt lost på hvor jeg bør søke og hva jeg skal søke etter på nettet (annet enn flybilletter, liksom).

Antar vi kommer til å oppholde oss i nærheten av Reykjavik, så forslag til ting å gjøre og ting å se er også velkomne :) 2 voksne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å bo i et gjestehus er et fint alternativ til hotell. Hytter finnes det ikke så mye av. Must see's er jo Geysir, Gullfoss, det opprinnelige Alltinget, og selvfølgelig Den blå lagune. Og så har man Perlan, som er en roterende restaurant i et tårn. Dyrt men fantastisk god mat og service får dere på Lækjarbrekka i sentrum, anbefales. Nattelivet i Reykjavik er jo legendarisk, type stenger til frokost. Men spørs jo litt om dere er ute etter ferie på Island eller dere vil holde dere i Reykjavik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh. Vi var på Island for to år sidan, snakk om fantastisk land å reise til / i :) .

Som LineSK seier, gjestgiveri er tingen. I tillegg vil eg sterkt anbefale leigebil! Dei beste opplevingane du kan få, er å køyre bil rundtom på Island. Vi endte ved ein tilfeldigheit opp på eit gjestgiveri på Reykjanes i Isafjordur (ikkje Reykjanes ved Reykjavik). Her viste det seg at dei hadde landets største naturvarma badebasseng, det kan du tru var stas i fykande snøstorm seine kvelden :) . Vi var òg i den blå lagune, det var ein industriell turistattraksjon i forhold til gjestehuset og bassenget på Reykjanes...

Konklusjon: Ha leigebil, køyr rundt i landet, overnatt på gjestgiveri. Og GOD TUR!

(Vi SKAL attende til Island ein gong)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er mitt album fra vår Islandsferie for to år siden.

Vi var der i ti dager, og det var mer enn nok for å få sett det Reykjavik og omegn har å by på - og enda litt til.

Vi dro med turbuss fra Reykjavik til Skaftafell - det var vel en fem timers busstur, om jeg husker rett, men det var mye fin natur å se underveis, det ble stoppet på sentrale steder med naturseverdigheter (turistbuss, så den slapp av og plukket opp reisende) så en fikk sett litt mer enn det obligatoriske. For meg som har lappen var det litt deilig å kunne se fritt, og ikke måtte konsentrere seg om rattet. Men det er klart, med egen bil kan en stoppe der en vil så lenge en vil. Vi endte med to netter på Skaftafell, og ble med på isbrevandring og båttur på Jökulsarlon - en innsjø som er skapt av smeltevann fra isbreen, med digre isbiter drivende rundt, og faktisk et innspillingssted for en James Bond-film for de som er interessert i det.

Vi tok også fly til Akureyri, som er den fjerde største og nordligste byen på Island, hvor vi ble med på guidet busstur til Myvatn (med Dimmu Borgir og andre spennende naturformasjoner). Jeg synes det var vel verdt pengene.

Ellers var vi med på hvalsafari, som ikke var veldig begivenhetsrikt da vi var der, men en kan ikke booke hval. Men det ble veldig mye mennesker på båten, folk knuffet og trengte seg fram for å se når speideren pekte i den retningen en kunne se, og jeg var alltid bakerst, alltid feil vei og alltid for sen...

Vi ble med på hestetur, og det hadde sikkert vært morsommere om jeg ikke hadde innsett på turen at jeg ER redd for hester.

Vi ble også med på spøkelsesvandring en kveld, og det var jo morsomt å få høre diverse legender og historier om Reykjaviks historie og skikkelser.

Det var en fantastisk ferie for meg som elsker å se vakker natur, lære litt, gå på museer, bare slappe av, se ting og delta i mild aktivitet. Jeg tviler på at jeg noen gang drar tilbake, for jeg vil ikke ødelegge minnene fra denne ferien ved å dra på nytt. Jeg vil huske ferien for det den var, ikke prøve å gjenskape den eller legge til nye minner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...