Gå til innhold
Hundesonen.no

OCD


Tinkus

Recommended Posts

Jeg lurte på om noen hadde noen erfaringer om OCD (osteochondritis dissecans)? Min BC er operert for OCD, og jeg finner mye info om hva OCD er, men varierende med info om hvordan livet er etter?

Min plan er å drive med lydighet,agility,rundering...ja, endel... Han er jo en BC, så har tenkt at det er bedre å la han leve et aktivt liv, så får vi se hvor lenge det holder. Det kan jo være han holder til han blir gammel å grå, det kan også være at han vil mptte bli pansjonert tidligere.

Han blir nå 7mnd, og han er operert i den ene skulderen, mulig han har i den andre skulderen også, men dette syntes ikke på røngen, så de skal inn å titte.( han ømma i andre skulder også)

Så hva er deres erfaring? hva gjør dere med hundene deres? setter dere grenser? Vil gjærne høre fra dere som har eldre hunder som er operert i ung alder for OCD:)

Takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter hva jeg har hørt er OCD i skulderen den som har best sjanse for å bli helt bra igjen. To søsken til foreldrene mine sine engelsk setter (en rase hvor OCD ikke er helt uvanlig) har blitt operert i skulderen ved ca. 6mnd alder. De er nå litt over året og begge fungerer helt utmerket.

Den ene vet jeg at skal igang med jaktprøver til vinteren, og har ikke vist noe som helst form for svakheter, smerte eller lignende under trening (er jo mye lange skiturer med slik rase).

I albuer og andre slike steder har jeg hørt at det er litt vanskeligere, men som regel så går det bra.

Men nå er det jo veterinæren som vet mest om det tilfellet med din hund, og kan rådgi deg videre :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OCD i skulder har så innmari gode prognoser fordi beinet er veldig mykt og fleksibelt, det oppnår ikke full lukking og stabilitet før ca 12-14 mndr på store hunder, og så sent som 18 på giganter. Derfor heles det kjempegodt når man opererer tidlig, det virker nesten som benet "visker" vekk skadene. De aller fleste andre ledd lukkes rundt 6-7 mndr,rundt året på giganter, og har derfor dårligere prognose, siden de ikke kan hjelpe til å hele seg selv på samme måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...