Jump to content
Hundesonen.no

12 ukers vaksine


LilleZara

Recommended Posts

Vi var å fikk 12 ukers vaksinen idag,å jenta mi var kjempeflink,selv om vi tydeligvis må øve mer på å stå fint på et bord :lol:

Timen var over før jeg fikk sukket for meg,så jeg fikk ikke spurt om det jeg ville. Og så kommer man jo alltid på spørsmålene når timen er ferdig :D

Så spørsmålene mine er : Må jeg ta det rolig med henne idag pga. vaksinen,eller fortsetter jeg som vanlig? Finnes det bivirkninger?

Kanskje teite spørsmål,men jeg er fersk i hundeverden :D

Link to comment
Share on other sites

De bivirkningene du kan se etter vaksine er hevelse, spesielt i ansiktet. Om de får et sjokk av vaksinen så skjer dette før du rekker og forlate klinikken, så det trenger du ikke tenke mer på.

Noen småttiser kan bli litt slappe etter vaksinen, så det kan være lurt og ta det med ro en dag eller to. Med en liten valp er det jo begrenset hvor mye man herjer også, men jeg ville unngått lek med andre hunder og løping etter katten :lol:

Det er alltid noe man glemmer og spørre om, ofte kan det være lurt og lage seg en liten huskeliste. Vaksineleverandøren anbefaler en revaksine med kennelhoste om 4 uker om man vil være godt grunnvaksinert mot kennelhoste. Da kan man prøve og huske på hva det var man lurte på forrige gang da :D

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! :D Ja,hun la seg til åsove med en gang vi kom hjem,så hun er nok en av dem som blir litt slappfisk etterpå :lol:

Er mye å sette seg inn i,så det er godt å kunne spør mer erfarne hundemennesker her inne :D

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for svar! :D Ja,hun la seg til åsove med en gang vi kom hjem,så hun er nok en av dem som blir litt slappfisk etterpå :lol:

Er mye å sette seg inn i,så det er godt å kunne spør mer erfarne hundemennesker her inne :D

Som Anita sier, reagerer hunder forskjellig. At valpen sover nå, kan jo også være fordi hun har vært med på noe nytt og spennende - slik at det er inntrykkene i seg selv som satte henne litt ut, og ikke nødvendigvis vaksinen.

Tilpass dagen etter hva valpen viser at den vil og orker, så går det helt sikkert bra.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...