Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til trening av hannhund agressiv hund


Djervekvinnen

Recommended Posts

Fikk en telefon fra ei som ville ha litt hjelp med hunden sin, og spurte om et kurs som klubben min skulle arrangere. Men kurset er avlyst, og klubben har ingen planer om nye kurs i år, så jeg foreslo at hun kunne komme innom på fellestreningen vår en dag, så kunne vi se litt på problemet hennes.

Hun sa at hun hadde en hannhund, leonberger, på 2,5 år som ikke likte andre hanner. Egentlig ganske klassisk problem, men jeg vet ikke så mye om hvordan hunden reagerer.

Hun sa at hun ville gjerne prøve å gjøre noe med det, da hunden er 80 kg, og jeg fikk inntrykk av at den ble litt vill og ble sterk.

Sånn uten å vite så mye, så tenkte jeg at jeg skulle høre om du hadde noen tips til trening av hannhund aggresjon eller usikkerhet eller hva det enn er. Hunden reagerer ihvertfall når den ser andre hunder. Bor på landsbygda så her er det ikke så mange hunder, og hundene har en tendens til å bli får dårlig sosialisert.

Jeg vet om flere treningstips (hvis tilfellet ikke er FOR ille, da ville jeg også rådet om å dra til noen eksperter), men det hadde vært litt kjekt med litt brainstorming her inne.

Hva kan prøves? Jeg tenkte å foreslå å bruke grime for å få mer kontroll. Så trene mer kontakt med hunden (tror ikke de har trent så mye med den), og trene fra så lang avstand som hunden ikke reagerer på. Så ta det step by step og bruke godbiter, leke og kontakt, gradvis nærmere og passere ved avstand. Målet er å ikke få noen reaksjon. Det er sånn jeg gjør med Chanti, som selv reagerer på andre hunder. Ser jo at jo oftere jeg er blant andre hunder, jo mindre blir reaskjonen.

Har du andre forslag? Er det forsent å gjøre noe med hannhund aggresjon i en alder av 2,5 år? Bør denne hunden kun omgås tisper?

Vet det er lite info, men tenkte jeg skulle forberede meg med litt info til henne. :blink:

ALle tips mottas med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte å foreslå å bruke grime for å få mer kontroll. Så trene mer kontakt med hunden (tror ikke de har trent så mye med den), og trene fra så lang avstand som hunden ikke reagerer på. Så ta det step by step og bruke godbiter, leke og kontakt, gradvis nærmere og passere ved avstand. Målet er å ikke få noen reaksjon.

Tror dette er det jeg automatisk ville foreslått i første omgang, før jeg hadde sett hunden. Grime har jeg ikke erfaring med, men er den sterk nok og vanskelig nok kan det jo være nødvendig for å i det hele tatt få kontakt. Bare ikke bruk det som en hvilepute. Hvis situasjonen er sånn er man jo i teorien for nære det den reagerer på, men noen ganger er det rett og slett ikke mulig å komme langt nok fra;) Og kanskje ha som mål at hunden skal kunne takle å være i nærheten av/passere andre hannhunder, evt etterhvert gå tur med, ikke forvente at den skal ELSKE dem. Det tror jeg er for mye forlangt, ivertfall i første omgang. Sånn som "omgangsvenner" må man kanskje finne seg i at det er tisper som egner seg best, kanskje noen hannhunder som den kjenner godt.

Hvis det blir for "sterkt" å nærme seg alle hundene på treningen på en gang, kunne man kanskje fått til å trene bare med en hund. Kanskje en rolig, voksen, og erfaren hannhund som er sterk nok til å ikke bry seg...

Har en hannhund selv som ikke er særlig sterk med andre hannhunder, og der er det trening av kontakt som gjelder. Han er ikke så ille at han ikke kan passere, eller sitte ved siden av, men i veldig nære situasjoner krever det veldig mye av meg å holde kontakten og si til han at det ikke er skummelt. For hos han er det usikkerhet som nok er det værste. Men jeg har bare funnet meg i at jeg ikke skal håpe på at han skal elske alle andre hunder. Han er rett og slett ikke interessert i å ha alle andre hunder nær seg, han har sin flokk av mennesker og hunder liksom. Tror at det i sånne tilfeller i første omgang er viktig å ha som mål at hunden skal kunne fungere i hverdagen, passere andre hunder normalt, og takle det greit, ikke at man skal kunne forandre hele personligheten til hunden...

Egentlig bekreftet jeg vel nå bare det du sa, men jeg tror ivertfall du er på rett spor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler deg å lese "Control Unleashed", en relativt lettlest bok jeg selv har gått igjennom. Innser at vi har veldig mye av det inne allerede, og mange av teknikkene der har vi brukt på Odin (fryktaggresjon) med godt resultat. En del av dem skal jeg ta tak i for å jobbe videre med det.

Kindereggmetoden er en god metode. Belønn hunden masse for å se på andre hunder (før den rekker å utagere), sterkt nok til at hunden får en positiv assosiasjon med hannhunder, og til at den henvender seg til eier for belønning for å se på dem, heller enn å utagere mot hundene.

Mye av det du skriver er jo bra. Pass på å ikke gå direkte mot andre hunder og ikke de direkte mot ekvipasjen, før hunden er relativt trygg. Dette er ihvertfall noe Odin reagerer sterkt på enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...