Jump to content
Hundesonen.no

Sele skrekk?


Recommended Posts

Hei :icon_redface:

Ronja (dansk svensk gårdshund, 4 mnd) elsker å gå tur og etter å ha hørt at spesielt små hunderaser bør ha sele så fikk jeg tak i det. Det er egentlig en sele med feste til bilen:

1288.jpg

BARE ILLUSTRASJONSBILDE

MEN det som er problemet er at Ronja ikke liker å ta det på seg. Hun går unna og nekter å komme bort selv om vi lokker med godteri og lignende. Det er ikke noe problem så fort hun har fått det på seg men er ikke fan av prosessen å ta det på. Akkurat nå så har jeg tatt det på henne etter litt om og men og lar henne gå med det hjemme. Men er det noen som har råd? Eller en forklaring på hvorfor Ronja ikke liker å ta det på seg. Jeg syns det er rart for hun har ikke noe imot det når vi går på tur.

Link to comment
Share on other sites

Slik var milla også. sprang huse rundt etter henne for og få på henne sela. Så hun ei sele, stakk hun. Men med mye ros, kos og godbiter er sela grei. Prossesen med og ha på sela er ikke så arti, men straks den er på er det problemet ut av verden.

Link to comment
Share on other sites

Må ærlig innrømme at den selen ikke så ut som en god tursele. Sånn ellers er det vel ikke så unormalt at mange hunder ikke liker å ta på sele. Chira gjemmer seg om jeg åpner kommoden der jeg har selene, så jeg fanger bikkja først og henter sela etterpå.

Link to comment
Share on other sites

Den er grei den selen altså :lol: trekker i brystet og ikke i halsen.

Ja, det er blitt sånn at jeg må fange henne først også sette på sele også kan vi gå ut, ta på bånd også gå :whistle: Men må øve mer og gir meg ikke :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Bilseler er vel ikke helt designet til å brukes på turer, så kanskje den rett og slett ikke er behagelig for henne? Ville nok kjøpt en sele som er egnet til formålet tur, som ligger mer behagelig på hunden mest sannsynelig. Om hunden ikke vil ha den på overhode, så hadde jeg tatt det som et hint om at selen ikke er behagelig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...