Jump to content
Hundesonen.no

Bare lurer...


Line&Luna

Recommended Posts

Vi er temmelig nybakte hundeeiere. og har en ikke fullt så liten lenger :lol: labradorvalp, og de er jo kjent for å spise på ALT. :P

Vet at sjokolade er farlig, og at druer går på nyrene.

Har også hørt at epler ikke er bra, men kjenner flere hunder som har spist epler i mange år uten problemer.

Noen som vet sikkert om dette ikke er bra og hvorfor?

Har også hørt at gulrøtter heller ikke er helt bra. men det er en favoritt her i huset,

så vil gjerne vite om jeg bør kutte det ut eller ikke... :)

Ellers blir det spist endel insekter om dagen :) biller og møll er jo bare sååå deilig :aww: men det er vel bare proteiner.. eller?

Fint om noen har fakta, synspunkter eller erfaringer å dele :(

Link to comment
Share on other sites

Våre hunder får også gulrøtter :-)

Her er en kort liste over ting hundene ikke bør spise, men jeg vet ikke om denlista er korrekt. Mange som sier at druer ikke er skadelig feks.

Hvis du søker på forumet mener jeg det ligger en god del tråder om emnet.

Hvis man er i tvil om det hunden har fått i seg er farlig eller ikke kan man ringe Giftinformasjonen på døgnåpen tlf: 22591300

Link to comment
Share on other sites

Druer er farlig såvidt jeg har hørt. Det jeg har hørt da er at druer kan ha en sopp(?) på seg som kan være farlig for hunden. mange hunder tåler druer helt fint, mens for andre blir det fatalt... Better to be safe than sorry tenker jeg :aww:

Link to comment
Share on other sites

Det er steinene i druer, rosiner og epler som skiller ut et stoff som kan være giftig for hunden.

Så steinfrie druer er altså okei?

---

Gulerøtter er bare fint for valpen; la den knaske i vei! Det eneste man kanskje kan være litt obs på, er at masse gulerøtter kan gi litt rødlig misfarging i pelsen. Ellers er kokte gulerøtter veldig bra for løs mage. :aww:

Link to comment
Share on other sites

Du har jo en Labrador - alt er spiselig :lol: Isopor, plast, små trepinner, papir, papp, sokker, BHer, raketter, druer, sjokolade, en halv pizza big one, plastkorker, en hel grisehale "i ett", stein og grus, gulrøtter, sausebæsj fra katteræv.... alt er spiselig :) Eneste jeg har fått henne til å spy opp igjen er raketten og 2 par nylonstrømpebukser da jeg fryktet kjemikalier og at nylonen skulle legge seg inni tarmene og stoppe opp systemet.

Når det kommer til ting VI mennesker spiser, ville jeg kun vært moderat forsiktig med sjokolade og kanskje en del sterkt krydret mat med f.eks chili, jalapenjos og slikt. Alt annet har gått meget bra så langt :) Altså, jeg går selvfølgelig ikke inn for å gi hunden sjokolade, men jeg får ikke angsnevrose om hun spiser noe jeg mister på gulvet. Det går bra!

De ække porselen, ta det på magefølelsen og tenk på hva du hadde gjort om det var et menneskebarn. Er det farlige kjemikalier fra husholdningen ville jeg vært mer redd, mat er mat... Det vil si - jeg tror jeg også hadde brukt en del skjønn i forhold til hva jeg vet bikkja har fått i seg små mengder av før. F.eks prøvd med ei halv drue en gang, og sett om det kom noen reaksjon. Slik prøving går vel egentlig "av seg selv" og er "common sense", men siden det nå er internettet så nevner jeg det :aww:

Link to comment
Share on other sites

Du har jo en Labrador - alt er spiselig :lol: Isopor, plast, små trepinner, papir, papp, sokker, BHer, raketter, druer, sjokolade, en halv pizza big one, plastkorker, en hel grisehale "i ett", stein og grus, gulrøtter, sausebæsj fra katteræv.... alt er spiselig :P Eneste jeg har fått henne til å spy opp igjen er raketten og 2 par nylonstrømpebukser da jeg fryktet kjemikalier og at nylonen skulle legge seg inni tarmene og stoppe opp systemet.

HAHAHAHA.... ;):P;) Jeg ler meg i hjel...

Ikke for at hunden din spiser alt dette her, men fordi jeg kjenner meg igjen... ALT skal smakes på, og jo verre det lukter, jo bedre må det jo være...

Er enig med deg at de ikke er porselen, men siden det er første hunden til både meg og mannen min, så er det nok blitt litt baby'n vår ;) , og vi er vel litt overbeskyttende :blink:

Men godt å høre at man ikke trenger å få nevroser for "ingenting", spesielt fra en annen labbiseier som vet hva det er snakk om.

Tenker nå at skulle gjerne hatt en labbis uten den store smaketrangen, men den er vel innbygd i de søte små ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...