Jump to content
Hundesonen.no

Tykk pels og ekstremrøyting


jeanette-k

Recommended Posts

Bono røyter ganske mye hele året, men nå er det helt ekstremt (pga sommeren). Han har ekstremt tykk underull og plages ganske mye så snart gradestokken viser over 15-16 grader. Er det noe jeg kan gjøre for at røytingen ikke skal være så voldsom (eller er det kun børsting som hjelper?), og er det noe jeg kan gjøre for at han ikke skal plages så voldsomt av varmen? Tanken har vært å snaue han, men har hørt at det kan forværre saken. Ikke hadde han blitt så vakker heller :)

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke lurt å snaue hunden nei, da vil han trolig få enda tykkere/mer underull og bli enda varmere.

Om du kjenner noen med en sterk blåser kan du bruke den til å fjerne masse pels. :)

Det mest effektive er å bade hunden med varmt/lunket vann mens du masserer godt (gjerne med shampo) slik at hårsekkene blir stimulert til å slippe pels. Så blåser du hunden tørr mens du børster nøye. Da flyr pelsen. :) Og jo oftere du kan væte pelsen, massere og så blåse av jo mer pels vil falle av. En Coat king eller Furiminator kan også være et fint hjelpemiddel

Det finnes ulike produkter som skal gjøre det lettere å få av røytepels, bla Refurbish fra Groomers Edge. Hvorvidt dette produktet fungerer vet jeg dessverre ikke.

Om du er villig til å betale litt finnes det helt sikkert en hundefrisør som kan ta jobben for deg, dvs bade, blåse og karde ut pels.

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Det jeg har gjort for å få ut pels er mye greiing og bading med mye massering og gjerne litt såpe. Hva slags ting du skal bruke for å greie dem er litt individuelt fra hund til hund og fra eier til eier så du får prøve deg fram, kam karde furminator osv. Ellers så er det å kjøle ned labber og buk som det ser ut til at hundene liker.

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

hehe sikkert at ejg har tatt en skrivefeil men husker ikke hva den heter san eksakt. Bruker den ikke selv og den var i hvertfall populær

Link to comment
Share on other sites

Med 2 samojeder i hus vet jeg (nesten) alt om røyting.

I røyte perioden er det : "Gjennom børsting-->bad-->føn/børst " 2-3 ganger i røyteperioden

Da får du ut mye/det meste av det som skal røytes ut. Mest sannsynlig vil du merke at den slipper mindre pels ellers i året..

Jeg er ekstra glad i puddelen i røyteperioden til samojedene.. :)

Skaff det en god underullrake !!!

Jeg har

EZ-Groomer Underullsrake 5 tenner (www.hund-1.no)

og

Dogman Professional underullsrake

Link to comment
Share on other sites

Må jo være helt grusomt med hår i rommet og i badekaret etter man har badet og blåst (vekk hår) av en som røyter skikkelig?

Badet en elghund som er midt i røting, plukket lenge hår ut av sluken og det var ekstreme mengder hår overalt, for nå etter bading faller de jo av bare man ser på de.

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Må jo være helt grusomt med hår i rommet og i badekaret etter man har badet og blåst (vekk hår) av en som røyter skikkelig?

Da gjør man slikt ute :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker ofte at det burde finnes ett slags lite "telt/plast dirvhus/e.l." en kan slå opp i stua å stå inni når en føner og børster samisene.

Selv er jeg litt distrè og dårlig til å planlegge så jeg står ofte å børster i klær som suger til seg pels..

Festelig!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...