Jump to content
Hundesonen.no

Er avliving det eneste alternativet hvis bakbena til puddelen til farmoren min begynner å bli lamme, eller er det andre muligheter?


Recommended Posts

Hei

Jeg trenger veldig hjelp her! Jeg har en farmor som har en puddel, som så si er livet hennes. Når jeg besøkte henne herforleden la jeg merke til at bakbena til hunden hennes begynte å svikte. Og hun fortalte meg nettopp at han har mistet balansen to ganger før i dag. Det betyr vel antydligvis at den begynner å bli lam i bakbena, han er ganske gammel nå så det er sikkert litt naturlig. Men han betyr så mye for henne, og hun er ikke i stand til å ta vare på en ny valp alene. Så spørsmålet mitt er hovedsaklig:

Er avliving det eneste alternativet, eller er det andre muligheter?

Takk på forhånd, setter utrolig stor pris på svar!

Dette er hvordan hunden ser ut:

http://3.bp.blogspot.com/_HKCapyiPt-Y/Ry9t9rLrjKI/AAAAAAAAAEc/bJjmiWEbK9g/s400/puddel-i-profil.jpg

Link to comment
Share on other sites

Signerer Toril, veterinær først :lol: det kan jo være mange grunner til at den mister kontrollen, så vanskelig å si noe om det på et forum. Få hunden til veterinær.

Skulle det ende med avliving så kunne hun jo vurdere å ta til seg en voksen omplasseringspuddel.

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Jeg kan bare si meg enig med Toril og Lola Pagola; kontakte veterinæren og få undersøk hva som er årsaken til at bakparten svikter (det kan være så mangt som kan føre til lammelser i bakparten).

Og som Lola Pagola skrev, en omplasseringshund kan jo være noe å tenke på om hunden må avlives :lol: Håper at det er noe som ikke er alvorlig med hunden :lol:

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, jeg tar rådet deres og hun skal til vetrinæren i dag. Vi har også snakket om å kjøpe en eldre hund av samme rasen hvis det det værste skjer. Det kan også være litt forhastet, men vi håper på det beste :blink:

Tusen takk for tiden og hjelpen deres :lol:

Skulle bare mangle. Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...