Gå til innhold
Hundesonen.no

Spørsmål om utdanning!


turbogutten

Recommended Posts

Hei er tingen, jeg har funnet ut at jeg har lyst til å bli siviløkonom, men har da feil matte, så planen min ser slik ut.

Til høsten: ta ett år og bli bedriftsøkonom.

Etter dette: ta ett år og få tatt R matte, virkelig bruke hele året og prøve å bli god i dette.

For så å prøve å komme inn på siviløkonom studiet.

Er det noen her inne som vet ca poeng for siviløkonom studiet? Fant ikke noe annet enn generell studiekompetanse og matte R eller tilsvarende på sidene til BI.

Høres det ut som en grei plan eller vil jeg ta meg vann over hodet? Jeg er jo veldig innstilt på å jobbe med utdanningen min og problemet mitt tideligere har vært at det har vært så mange fag på en gang at "pugge" fagene har blitt nedprioritert. Er det andre fag jeg kanskje burde ta før jeg søker på siviløkonom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann.

Jeg tok mastergrad (altså siviløkonomstudiet ved NHH). Den gang tror jeg man måtte ha 6,5-6,6 for å komme inn på den kvoten for folk som ikke kommer rett fra videregående. Du havner kanskje i den kvoten om du tar matte? Nøyaktig poeng for de siste ørene finner du vel på samordna opptaks sider?

BI vet jeg ikke noe om, her er vel opptaksgrensen lavere da du må betale skolepenger?

Om du ellers har noen spørsmål om selve studiet, skal jeg se om jeg kan hjelpe :) Men det blir jo en del matte, både med logaritmer, ligninger og statistikk, så du er advart. Man lærer rett og slett triksing med tall, og å analysere tall opp og ned og i mente :blink:

Jeg trivdes veldig godt med studiet, selv om det ikke var helt det jeg hadde tenkt å bli. Det er jo et veldig variert studium, og som de sier: Siviløkonomen er som poteten, den kan brukes til alt.

For de spesielt interesserte, en vits, som rektoren fortalte ved innmatrikuleringen... Advarsel, skikkelig tørr humor kommer: :)

Et firma hadde lyst ut en jobb, og de tok tre kandidater inn til intervju. Den ene var matematiker, den andre var statistiker, og den siste var en siviløkonom.

Vanlige spørsmål ble stilt og besvart, før det siste og avgjørende spørsmålet kom.

Administrerende direktør ville vite følgende:

Hvilken verdi har tallet 4?

Først inne var matematikeren. Hans svar var enkelt. 4 er 4, verken mer eller mindre.

Den neste var statistikeren. Han mente at verdien av 4 måtte være ett sted mellom 4,99999 og 5,000001.

Til sist kom siviløkonomen inn. Han fikk spørsmålet, og begynte å kikke seg rundt. Så reiste han seg, gikk bort til døren, åpnet den og kikket ut, før han lukket den igjen. Så gikk han bort, kikket ut vinduet, og trakk for gardinene. Deretter åpnet han skuffer, skap og ransaket hele kontoret, før han til slutt gikk bort til adm. dir. og hvisket lavt:

"Hva vil du det skal være?" :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Ja, man betaler jo en god del penger for å gå der, men vet ikke hvor mye det vil forandre kravene. Om event. kravene er veldig høye må jeg jo bare ta opp igjen flere fag :blink: Føler litt at om jeg hadde tatt dette studiet har jeg en utdannelse jeg kan falle tilbake på iallefall, om det skulle vise seg at mine planer ikke hadde blitt som planlagt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, BI har jo heller ikke opptak gjennom samordna opptak, så jeg ville tatt kontakt med de og hørt hva du kan forvente :)

Og det er en utrolig grei utdannelse som kan bruke til veldig mye. Bare av mine venner er yrkesvalgene veldig varierte. Noen jeg kjenner driver kafé, noen driver reklamebyrå, noen er finansanalytikere, noen er revisorer, noen er bedriftsledere, osv... Selv driver jeg med oversettelse, fikk tilfeldigvis en deltidsjobb som oversetter av økonomiske dokumenter mens jeg studerte, og har fortsatt den veien. Og med en slik utdannelse er man jo godt rustet til å eventuelt starte eget firma :blink: Så, alternativene er i grunn uendelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på én ting til: Det er jo mange høyskoler som tilbyr bachelor i økonomi og administrasjon, og derifra kan en iallfall søke seg videre på masterstudiet ved NHH, vet ikke hvordan det er til andre skoler, men vil tro det også går. Kanskje det kan være én vei å gå? :wub:

Uansett, lykke til med valget og med studiet! :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også vurdert å bli siviløkonom, men jeg har feil matte. Men min rådgiver sa jeg bare ta bachelor i økonomi og administrasjon og så søke meg videre til siviløkonom. Da gikk det helt fint og ikke ha riktig matte. Men mulig dette varierer fra sted til sted? Mener det bare sto generell studiekompetanse under opptakskrav der jeg ville søke også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ta utdanning somsiviløkonom. Jeg går siste året på bachelor økonomi og administrasjon i Halden, også tar jeg de 2 siste årene på Ås. For å komme inn på Ås, må man ha tatt økonomi og administrasjon. Da trenger man ikke matten.

For å komme inn på NHH må man ha rundt 6 i snitt. Det er lettere å komme inn på BI. En jeg kjenner begynte på BI, mens sluttet etter en stund og begynte heller på høyskolen i Østfold da han syns opplegget der var dårlig. Man forventer kanskje et veldig godt opplegg når det koster såpass å gå der? Jeg har også hørt ledere innen næringslivet som heller ansetter studenter fra høyskoler/universiteter i stedet for BI fordi de syns de har fått bedre opplæring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...