Gå til innhold
Hundesonen.no

Rev av en hundeklo i lek


ringblomst

Recommended Posts

Valpen min klarte å få delvis revet av en hundeklo i lek, så da bar det på Oslo Dyreklinikk (var på kveldstid). Han fikk bedøvelse, veterinæren fikk tatt vekk kloen og så fikk han potebandasje. Har byttet potebandasje annenhver dag og gitt Metacam (?) i 5 dager. Glemte helt å spørre veterinæren, når vi kan forvente å slutte med potebandasjen og når kloen er vokst ut igjen? Noen som kan svare meg :whistle:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dyret her brakk ei klo i mars, og den er enda ikke helt vokst ut i den forstand at den enda ikke er like lang som øvrige. Men veterinær sa også at det var ikke sikkert at den noen gang ville bli helt bra. Det tok vel cirka tre uker før nerve og "kjøtt" var dekket av mykt kloskall, så har det gradvis blitt hardere og lengre. Nå merker jeg liten forskjell, annet enn at den aldri trenger å klippes.

Jeg brukte bandasje og/eller potesokk utendørs inntil kloskall var vokst ut og dekket nerve/"kjøtt", for å unngå rusk, irritasjon og betennelse. Innendørs sluttet vi etter fire-fem dager, men selvfølgelig potesokk eller skjerm om hun skulle være lenge uten tilsyn og skaden enda var fersk.

Jeg er ikke av de tøffeste og mest hardhudete på slikt, så jeg tar heller litt for mye hensyn enn litt for lite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grei regel er; hold det rent og tørt til såret er grodd. Når det ikke blør lengre holder det fint med potesokk ute. Vofs gjorde det samme for et par mnd siden (ganske nøyaktig, faktisk), og i dag klipte jeg den kloen for første gang siden. Ifølge vet hender det også at de aldri vokser ut igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...