Gå til innhold
Hundesonen.no

Skatter man ved hundesalg?


Marthe

Recommended Posts

Eks. 1:

Fru Olsen har kjøpt seg en border collie for 6000 kr. Hun legger ned mange, mange timer med trening, og kursing på hunden. Hunden har utrolig bra gjeteregenskaper, og er "ferdig trent". Hun ønsker så å selge den for 30 000 kr.

Eks. 2:

Fru Jensen har satt valper på sin Int. uch som hun har reist på utstillinger med i 3 år. Hun får 10 valper som hun skal selge for 15 000 kr per stk.

Eks. 3: Fru Hansen har en golden retriever tispe som hun parer med naboens golden hannhund fordi de har lyst på valper etter den fantiastiske tispen sin (upremiert). Tispen får 12 valper som selges for 10 000 kr per stk.

Skatter man av disse inntektene? Har det noe å si hvor mye man har lagt ut på hunden ( noe jeg ofte hører)? Hva er rett? :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En skatter ikke for salg av hund, så lenge det ikke kan regnes som kommersielt salg. Skattefuten har ikke ønsket å skattlegge hundehobby, da det er innmari mye en kan skrive fra som utgifter, en kan vel nesten få skatt til gode for alt en legger ned i hunden sin...

Eksempel 2 og 3 er ingen prinsipiell forskjell skattemessig, og "gevinsten" eksempel 1 får kan avskrives i innsats og investering - samt at det kan jo kalles en omplassering.

En skal drive rimelig stort før det er regnet som kommersielt salg/business.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...