Gå til innhold
Hundesonen.no

Importere valp fra Danmark


Iago

Recommended Posts

Du må søke Mattilsynet om tillatelse til å importere valp under tre måneder uten rabies-vaksine, dette er lov fra en rekke land - blant annet Danmark. Så må valpen hentes og innføres til landet - før den er tre måneder gammel. Mer om dette står greit forklart på Mattilsynets sider.

Omregistrering i NKK er ikke vanskelig: Send inn original stamtavle og kjøpekontrakt eller annen dokumentasjon hvor det framgår at du er eier (noen ganger står det på stamtavla, da trengs ikke mer). Omregistrering koster 500-600 kroner, prisen finner du på NKKs sider. Hunden blir da også automatisk registrert i Dyreidentitet.

NKK omregistrerer kun hunder registrert i DKK, mens det i Danmark (som i Norge) finnes to kennelregister.

Edit: Du trenger ikke søke Mattilsynet om innførsel av valp fra Sverige, der er det fri grensepassering uansett alder.

Det skal betales toll/moms (husker aldri hva av det) når du passerer grensen til Norge, uansett om valpen er hentet i Sverige eller Danmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk!

Beatler man hvis man blir stoppet, eller stopper man selv og betaler?

Det er ikke toll på hund, men man må betale 25% mva på kjøpesum og transport. (om hunden koster under 6000,- kan den tas inn som reisegods)

Du bør så absolutt stoppe å betale på eget insjativ - å bare kjøre forbi er ulovlig.

Du kan vel også risikere at kennelklubben etterlyser papirer for at hunden har gått gjennom tollen.

Alt du behøver og vite står på www.toll.no og mattilsynet.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Finner ingen ting om at man må stoppe og betale 25% mva på en valp? Det må bli ganske dyrt da, hvis man kjøper en valp til 11.000 f.eks.

Det er dine foreldre som må betale mva på hunden, du har nemlig som umyndig (under 18) ikke mulighet til å innføre varer i landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er dine foreldre som må betale mva på hunden, du har nemlig som umyndig (under 18) ikke mulighet til å innføre varer i landet.

Og etter den nye dyrevelferdsloven blir det vel fra nyåret forbudt å selge levende dyr til barn under 16. Alle dyrebutikker osv vil sannsynligvis måtte kreve "kontrakt" på smådyr og fugler de selger av/til foresatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er verdt å huske at en norsk krone er mer i sverige enn det er her i landet. Så om du kjøper en valp til 10.000 norske kroner, så har du faktisk spart noen tusenlapper. Og de kan man jo bruke på å betale moms hvis man blir stoppet på grensa :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for linken.

Det er dine foreldre som må betale mva på hunden, du har nemlig som umyndig (under 18) ikke mulighet til å innføre varer i landet.

Skjønner.

Er verdt å huske at en norsk krone er mer i sverige enn det er her i landet. Så om du kjøper en valp til 10.000 norske kroner, så har du faktisk spart noen tusenlapper. Og de kan man jo bruke på å betale moms hvis man blir stoppet på grensa :lol:

Det er sant :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte valp i Sverige i vår, hos oppdretter med moms-plikt. Vi gjorde avtale med henne om tilbakebetaling av den svenske momsen til oss, ettersom hun eksporterte valpen ut av EU. Hun plikter ikke å gjøre dette, siden det gir litt ekstraarbeid med regnskap, men hun gjorde det veldig gjerne.

Vi betalte 12.000 SEK til oppdretter ved henting av valpen (9.600SEK + 25% moms.)

Vi stoppet på Svinesund og betalte norsk moms på kjøpesummen, 12.000SEK omregnet til ca 10.000NOK (ca 2.300kr.)

Tok kopi av tollkvitteringen og sendte denne til oppdretter, som da kunne legge den i regnskapet sitt og føre handelen som eksport, og dermed tilbakebetale momsen til oss i stedet for inn til den svenske staten.

Merk at oppdretter må være momspliktig for å kunne tilbakebetale momsen. De som ikke er dette stikker bare pengene i egen lomme.

Eksempel 14 på side 42 i brosjyren under forklarer dette:

http://www.skatteverket.se/download/18.3a7...14618/56002.pdf

Tax-Free

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...