Jump to content
Hundesonen.no

Markering inne hos andre - hvordan "ta" de?


iselilja02
 Share

Recommended Posts

Lillegutt er veldig dominant med andre hunder, og dette til det litt slitsomme. Han er overentusiastisk med alle mennesker og dyr (noe jeg så klart er glad for, ville vært trist om det var andre veien) men det blir også litt mye noen ganger.

I helgen var vi hos svigerinnen min som har to katter, en kastrert hann og en hunn. Disse har han møtt flere ganger før, og det går helt fint. De blir litt lei av at han hele tiden prøver å leke, men går unna han eller sier ifra.

Så kom det en annen kastrert hannhund dit, som han også kjenner fra før av og han blir så klart kjempehappy. Prøver å få han andre med på leken og lykkes litt nå og da, men lar han aldri være selv om han sier ifra at han ikke vil mer.

Så til problemet: Lillegutt lå oppå sofaen og slappet av (omsider) men så hører jeg plasking, og da står han med beinet i været og tisser ned hele toppen +sofaputene... Han er altså 14 mnd gammel.

Hvordan "straffer" man noe sånt? Det er jo absolutt ikke greit at han gjør noe slikt inne hos folk, men jeg merket jeg ble litt rådvill i den situasjonen og klarte ikke komme med annet enn "Nei! Fyy!" og løfte han vekk i nakkeskinnet. Dette bryr han seg ikke om, og begynner fort å teste grenser igjen rett etterpå. Grensetesting er jo en ting, og det jobber vi så klart med daglig. Men markering av stoffsofaer på besøk hos andre er jo en litt annen sak.

Han har også helt plutselig begynt å gjøre i fra seg på den innebygde verandaen vår. Han har vært stueren kjempelenge, og har alltid likt seg ute i sola på verandaen, nærmest soler seg og ruller rundt der. Han vet at dette ikke er ute, men nå plutselig har han funnet seg et hjørne der han legger igjen en real dose - +/- en time etter vi har kommet inn etter luftetur der han allerede har gjort sitt. Han sier ALLTID ifra ellers, nå bryr han seg ikke og setter seg ned.

Samme om jeg og samboeren tar oss litt tid til hverandre i et annet rom, da kan du banne på at han har gjort noe, og det virker som om det kun er for oppmerksomheten. Han piper ikke eller klager på å være alene sånn.

Her er jeg også litt rådvill merker jeg, jeg trodde vi var forbi dette stadiet for lenge siden.

Oppmerksomhet får han i mangfold fra oss begge, og virker ikke mer opptatt av en av oss.

Håper noen har noen tips å komme med! :) (Og jeg håper dere også skjønner at når jeg skriver "hvordan 'ta' de" så mener jeg ikke fysisk hardt).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...