Jump to content
Hundesonen.no

Tørre vs. myke tredeputer


Recommended Posts

Jeg smører med ugjevne mellomrom hundens poter (med feit uparfymert krem, eller annet smørefett som vasilin) - planen er å forebygge sprekker som lett dannes på tørre tredeputer (ikke dype sprekker som gir hunden ubehag, men "vanlige" sprekker).

Men... så kom jeg til å tenke på noe. Etter smøring blir jo potehuden mykere - kan det føre til mer slitasje? Mao - det er ikke så lurt å smøre, selv om de er tørre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner hva du mener, men jeg tror nok heller at potene blir mer fleksible og elastiske, og dermed i stand til å tåle med bruk, hvis du skjønner hva jeg mener? :)

Link to comment
Share on other sites

Du må hvertfall ikke bruke vaselin eller annen krem med vann i på vinteren, da vannet fryser når hunden kommer ut i kulda. Hvis hunden ikke har problemer med tredeputene, ville jeg ikke brukt noe jeg. Jeg innbiller meg at de tåler mer hvis de blir litt harde og rue, så lenge de ikke er såre.

Link to comment
Share on other sites

Tørre poter bør absolutt smøres, sprekker og sår kommer mye lettere på tørre poter og det er ikke noe særlig med en hund som ikke kan brukes fullt ut pga såre bein. Sprekkfrie, passelig myke og veltrente poter er tingen;)

Min erfaring er at forebyggene potesalve (f.eks streptolin som man får på felleskjøpet) har samme effekt som en god leppomade: den smører og heler og når ting har blitt helet trenger man den ikke mer. I motsetning til f.eks lypsyl som gjør leppene neda værre:P (min erfaring)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...