Jump to content
Hundesonen.no

Usikker på andre hunder = aggressiv


MegaMarie

Recommended Posts

Blondie har alltid vært usikker på fremmede hunder, men det hun gjorde før var at hun knurret på avstand og ble livredd når de kom nærmt. Nå har hun plutselig begynt å bli aggresiv og knurrer og gjerne også glefser til de når de nærmer seg henne. Hva kan jeg gjøre med dette? Når jeg prøver å gjøre hun trygg på andre hunder så gjør hun det ikke akkuratt lettere når hun møter de slik, og jeg kan heller ikke ha henne løs om hun løper på alle hunder som kommer forbi :) Blir helt frustert jeg :)

Link to comment
Share on other sites

Blondie har alltid vært usikker på fremmede hunder, men det hun gjorde før var at hun knurret på avstand og ble livredd når de kom nærmt. Nå har hun plutselig begynt å bli aggresiv og knurrer og gjerne også glefser til de når de nærmer seg henne. Hva kan jeg gjøre med dette? Når jeg prøver å gjøre hun trygg på andre hunder så gjør hun det ikke akkuratt lettere når hun møter de slik, og jeg kan heller ikke ha henne løs om hun løper på alle hunder som kommer forbi :wub: Blir helt frustert jeg :wub:

Jeg ville i en periode brukt bånd, ihvertfall til du føler at du har litt mer kontroll i disse situasjonene. Hunder trenger ikke hilse på alle hunder de møter. For noen hunder er det viktigere at de har noen få gode venner som de kan leke med. Jeg ville trygget hunden på at den ikke trenger å hilse på hunder på tur. Du må altså snu på forventningene til hunden din, så hun tenker positivt i stedenfor negativt som hun gjør nå. Liker hun ball, pinne eller liknende? Det du kan gjøre er å ha med dette på alle turer du går. Med en gang hunden din ser en annen hund så sier du bra/evt. bruker klikker og gir hunden ballen. Hunden vil da tenke ball/leke når hun ser en hund, og vil derfor ta kontakt med deg i stedenfor å måtte forsvare seg mot den møtende hunden. Etterhvert som det går bedre, øker du tiden fra du sier bra og gir ballen/leken. Det kan også være lurt å øve masse på kontakten med hunden, at hun kan gå på plass og holde kontakten med deg. Det er også viktig at du passer på at hun ikke blir tvunget til å hilse på hunder. Vis tydelig til den andre hundeeieren at du ikke vil at hundene skal hilse, så hunden din får minst mulige negative opplevelser med å møte hunder. :wub:

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville i en periode brukt bånd, ihvertfall til du føler at du har litt mer kontroll i disse situasjonene. Hunder trenger ikke hilse på alle hunder de møter. For noen hunder er det viktigere at de har noen få gode venner som de kan leke med. Jeg ville trygget hunden på at den ikke trenger å hilse på hunder på tur. Du må altså snu på forventningene til hunden din, så hun tenker positivt i stedenfor negativt som hun gjør nå. Liker hun ball, pinne eller liknende? Det du kan gjøre er å ha med dette på alle turer du går. Med en gang hunden din ser en annen hund så sier du bra/evt. bruker klikker og gir hunden ballen. Hunden vil da tenke ball/leke når hun ser en hund, og vil derfor ta kontakt med deg i stedenfor å måtte forsvare seg mot den møtende hunden. Etterhvert som det går bedre, øker du tiden fra du sier bra og gir ballen/leken. Det kan også være lurt å øve masse på kontakten med hunden, at hun kan gå på plass og holde kontakten med deg. Det er også viktig at du passer på at hun ikke blir tvunget til å hilse på hunder. Vis tydelig til den andre hundeeieren at du ikke vil at hundene skal hilse, så hunden din får minst mulige negative opplevelser med å møte hunder. :P

Tusen takk for svar! Det virket veldig fornuftig det med å gjøre det positivt. Det skal vi prøve ut :P Det du sier med å bare gå forbi å ikke hilse det har jeg gjort en stund for før ville hun ikke hilse en gang, så det var ikke vits å la de hilse når hun ikke turte å gå bort, og nå er hun jo aggressiv, da får hun ikke lov å hilse. Men tusen takk, skal prøve det ut med en gang :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...