Gå til innhold
Hundesonen.no

Langtur med hund


Nina

Recommended Posts

Til sommeren/høsten har jeg lyst til å ta med meg hunden på langtur, iallefall en ukestur. Etappene blir rundt 6-7 timer i normal norsk fjellandskap, mest sannsynlig utenfor godt opptrådte stier. Hva er viktig å tenke på i planleggingen og gjennomføringen av en slik tur? Jeg har stort sett ingen erfaring med hund på langtur, kun dagsturer, så trenger litt innspill på hva som er viktig å huske på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venn hunden til å sove i en hvilepose eller at dere trener på at han ligger i din sovepose om det er plass der. Ta med nok potesokker, vi gikk i ganske så kupert stein-terreng, og fikk potesår. En god potesalve er nok også kjekt. Førstehjelpsskrin ja, og en god sele ( evt kløv om han er vant til det )

Ta gjerne noen overnattingsdøgn i telt før dere drar, om enn bare ute på plena.

Jeg hadde med meg min da 10 år gamle dalmatiner på ei langhelg i fjor høst! En nydelig tur hvor vi gikk opptil 9 timer en dag. Ellers gikk vi 6-7 timer. Hun ble som sagt sårbent, men med potesokker dagen etterpå gikk det fint. Var litt annet terreng da også.

Det er kjempemorsomt på langtur! Men sørg for å ha litt trening på forhånd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å unngå en del sårbenthet så hjelper det på at hunden har god kondisjon og at den er vandt til å gå på den type underlag. God kondisjon før turen hjelper også generelt slik at hunden ikke blir så fort sliten på turen.

Husk å ta gode pauser under veis, spesielt hvis hunden bærer kløv (evt trekker pulk på vinteren), og la hunden få gå litt løs uten kløv. Hvis det er varmt må du passe på at hunden får kjølt seg ned, gjerne ved å gå via vann, bekker og myrhull. Nok vann/drikke er også viktig. Gjerne bland en vanning for å få i hunden mest mulig underveis.

Mygg/knott/kleggmiddel er også viktig å tenke på. De kan bli like plaget som oss. Av samme grunn har jeg hunden i teltet på natta, i alle fall i områder med mye knott/mygg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mygg/knott/kleggmiddel er også viktig å tenke på. De kan bli like plaget som oss. Av samme grunn har jeg hunden i teltet på natta, i alle fall i områder med mye knott/mygg.

Hjelper ikke expot eller slikt mot alle insekter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjelper ikke expot eller slikt mot alle insekter?

Nei, ikke på mine hunder i alle fall. Expot funker ikke i buken hvor de blir mest bitt... Det beste jeg har brukt på hund er Ivomec, men det har jeg ikke gitt til gjeterhunden, må ta en MDR1 test først. Brukte Ivomec på huskyene og setterene og var veldig fornøyd med det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor tidlig bør vi begynne å gå oss opp - vi er vel begge i "midt i univ. semesteret" form? Bør jeg røngte bikkja før vi drar på tur i sommer, (eller vil det bare gi meg dårlig samvittighet og dårlig følelse om hun faktisk har dårlige hofter?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville nok røntget først, kanskje spesielt pga albuene. Er hun fri kan du jo bruke kløv også, med god samvittighet, og hun kan f.eks bære sin egen mat. Er hun ikke fri ville jeg brukt ENDA lengere tid på å gå henne opp sakte men sikkert, og også på å gå henne ned igjen etter turen. Det er viktig for å forebygge, for en hund med HD har bare godt av å bli brukt mye fysisk, men da er det bare enda viktigere å være nøye med opptrening:) Når det gjelder opptrening vet jeg ikke, men jeg tror kanskje jeg sakte men sikkert hadde begynt allerede nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk begge to ☺️ Jeg vet ikke hvor mye video det blir postet her av trening, men vi poster en del på Instagram for de som vil se litt der ☺️ Tempothekelpie heter vi på Instagram. 
    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...