Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrking av spirer!


Vala

Recommended Posts

Skrevet

Altså, jeg har tidligere forsøkt meg på bønnespirer da det var pokkers umulig å få tak i ferske i butikken. Men, den hobbyen la jeg kjapt på hyllen da det fantes en grense for hvor mye jeg kunne dytte i meg av "vidunderet". Men så kom jeg over denne artikkelen idag og ble skikkelig sugen på å begynne pånytt.

Men, da datt følgende tanke inn i hodet: Hvordan kan en best oppbevare spirer som overstiger det en faktisk klarer å dytte i seg (som altså var mitt tidligere problem). Kan dette med heldig utfall fryses f.ex? Eller er det sånn at det man dyrker får en bare se til å dytte i seg?

Siden det kryr av skrittellingsentusiaster på forumet (sånn innimellom iaf) så kanskje det også kryr av spireentusiaster som har noen gode tips innenfor dette området?? Selvsagt, er det noen andre tips mtp fremgangsmåte, spiretyper o.l. så er det jo bare artig å få vite om i samme slengen :blink:

Skrevet
Altså, jeg har tidligere forsøkt meg på bønnespirer da det var pokkers umulig å få tak i ferske i butikken. Men, den hobbyen la jeg kjapt på hyllen da det fantes en grense for hvor mye jeg kunne dytte i meg av "vidunderet". Men så kom jeg over denne artikkelen idag og ble skikkelig sugen på å begynne pånytt.

Men, da datt følgende tanke inn i hodet: Hvordan kan en best oppbevare spirer som overstiger det en faktisk klarer å dytte i seg (som altså var mitt tidligere problem). Kan dette med heldig utfall fryses f.ex? Eller er det sånn at det man dyrker får en bare se til å dytte i seg?

Siden det kryr av skrittellingsentusiaster på forumet (sånn innimellom iaf) så kanskje det også kryr av spireentusiaster som har noen gode tips innenfor dette området?? Selvsagt, er det noen andre tips mtp fremgangsmåte, spiretyper o.l. så er det jo bare artig å få vite om i samme slengen :blink:

Du kan fryse spirer hvis det er til varm mat, de er jo nesten 100% vand, så de kan ikke spises "rå" efter frysning, men til gryteretter og wokmat går det.

Skrevet

Frysing har jeg ikke erfaring med, men har spiret alfalfa, mungbønner og bukkerhornskløver. Det siste var veldig godt, litt krydret smak. Ellers synes jeg en spirebakke er en god investering, mye enklere enn styret med tøy og syltetøyglass. Tror kanskje jeg må sette i gang igjen jeg også, det er jo veldig godt! Så sunt som det er, er kanskje løsningen bare å dytte mer i seg? ;-) Alfalfaspirer skal jo f.eks. inneholde temmelig konsentrerte mengder c-vitamin, om jeg ikke tar feil?

Skrevet
Har du/dere spirene utendørs eller greier de seg inne i en potte også?

Jeg har aldri hatt dem utendørs selv, kun innendørs

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...