Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrking av spirer!


Vala

Recommended Posts

Altså, jeg har tidligere forsøkt meg på bønnespirer da det var pokkers umulig å få tak i ferske i butikken. Men, den hobbyen la jeg kjapt på hyllen da det fantes en grense for hvor mye jeg kunne dytte i meg av "vidunderet". Men så kom jeg over denne artikkelen idag og ble skikkelig sugen på å begynne pånytt.

Men, da datt følgende tanke inn i hodet: Hvordan kan en best oppbevare spirer som overstiger det en faktisk klarer å dytte i seg (som altså var mitt tidligere problem). Kan dette med heldig utfall fryses f.ex? Eller er det sånn at det man dyrker får en bare se til å dytte i seg?

Siden det kryr av skrittellingsentusiaster på forumet (sånn innimellom iaf) så kanskje det også kryr av spireentusiaster som har noen gode tips innenfor dette området?? Selvsagt, er det noen andre tips mtp fremgangsmåte, spiretyper o.l. så er det jo bare artig å få vite om i samme slengen :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, jeg har tidligere forsøkt meg på bønnespirer da det var pokkers umulig å få tak i ferske i butikken. Men, den hobbyen la jeg kjapt på hyllen da det fantes en grense for hvor mye jeg kunne dytte i meg av "vidunderet". Men så kom jeg over denne artikkelen idag og ble skikkelig sugen på å begynne pånytt.

Men, da datt følgende tanke inn i hodet: Hvordan kan en best oppbevare spirer som overstiger det en faktisk klarer å dytte i seg (som altså var mitt tidligere problem). Kan dette med heldig utfall fryses f.ex? Eller er det sånn at det man dyrker får en bare se til å dytte i seg?

Siden det kryr av skrittellingsentusiaster på forumet (sånn innimellom iaf) så kanskje det også kryr av spireentusiaster som har noen gode tips innenfor dette området?? Selvsagt, er det noen andre tips mtp fremgangsmåte, spiretyper o.l. så er det jo bare artig å få vite om i samme slengen :blink:

Du kan fryse spirer hvis det er til varm mat, de er jo nesten 100% vand, så de kan ikke spises "rå" efter frysning, men til gryteretter og wokmat går det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frysing har jeg ikke erfaring med, men har spiret alfalfa, mungbønner og bukkerhornskløver. Det siste var veldig godt, litt krydret smak. Ellers synes jeg en spirebakke er en god investering, mye enklere enn styret med tøy og syltetøyglass. Tror kanskje jeg må sette i gang igjen jeg også, det er jo veldig godt! Så sunt som det er, er kanskje løsningen bare å dytte mer i seg? ;-) Alfalfaspirer skal jo f.eks. inneholde temmelig konsentrerte mengder c-vitamin, om jeg ikke tar feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...