Gå til innhold
Hundesonen.no

Når klipper dere klørne på valper første gang?


Huldra

Recommended Posts

Ca 1 uke , kanskje 10 dager gamle pleier mine å være når jeg først klipper neglene deres - ser det selvsagt litt an.

Klipper da klørne deres kanskje 4 ganger før levering.

Bruker da en sånn liten negleklipper til mennesker (en sånn "tang" man får kjøpt nærmest overalt). Denne er skarp og det er veldig tydelig hvor man faktisk klipper. Bruker denne så lenge neglen passer "inn" i den.

Og mine valper har alltid hvite (gjennomsiktige) klør - så med litt godt lyst er det veldig enkelt å klippe, da...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 uke her også, og jeg klipper hver uke som et fast rituale. Bruker god tid på hver valp så de lærer seg å slappe av. De ligger da på rygg i fanget på samme måte som jeg klipper mine (og andres) voksne hunder. Bruker katteklotang, men har brukt negleklipper til mennesker når jeg har klippet for andre, og det fungerer også helt fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Omtrent likt som SusanneL her, valpene er ca 1 uke gammel første gangen. Man marker fort på tispa også når det blir nødvendig, for små valpeklør er veldig skarpe.

Vi bruker å sjekke klørne jevnlig, og tar også endel på potene slik at valpene blir vant. Når de er store nok får valpene rå kjøttdeig (hjemmekværnet uten salt) blandet med rått egg, dette er belønning for at vi får klippe klørne på de (de får dette utenom kloklipp også :icon_redface: ).

Vi fikk tak på en negltang/saks (til bruk på mennesker), er vel slik en SusanneL også bruker. Vi kjøpte en liten en slik at den er lett å håndtere. Denne har vi brukt på begge kullene våre.

99,99% av valpene våre har lyse klør til å begynne med, kun de blonde kan ha lyse klør når de vokser til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[Når de er store nok får valpene rå kjøttdeig (hjemmekværnet uten salt) blandet med rått egg, dette er belønning for at vi får klippe klørne på de (de får dette utenom kloklipp også :icon_redface: ).

Er det vanlig å gi hundene rått kjøtt????? Det har eg igrunn ikkje tenkt på. Tenkte der i mot at rått kjøtt ville bidra til meir innvolls orm??? Kanskje heilt feil av meg, for eg e ein fersking i hundemiljøet :banana:

God påske alle...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini
Er det vanlig å gi hundene rått kjøtt????? Det har eg igrunn ikkje tenkt på. Tenkte der i mot at rått kjøtt ville bidra til meir innvolls orm??? Kanskje heilt feil av meg, for eg e ein fersking i hundemiljøet :icon_redface:

God påske alle...

Vi gir valpene ormekurer ved uke 3, 5 og 7 utenom da. Det er vel "normalen" og valpene får ikke kjøtt/egg-blandingen før de er rundt 3 uker. Ville tro at hunder (og ulver) i vill tilstand skulle ha mye innvollsormer også da? I.o.m. at tispene gir valpene oppgulpet, rått kjøtt?

Her har det fungert veldig bra med denne blandingen og vi kommer nok ikke til å endre på den praksisen... Og egget er kun eggeplommen, ikke hviten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det vanlig å gi hundene rått kjøtt????? Det har eg igrunn ikkje tenkt på. Tenkte der i mot at rått kjøtt ville bidra til meir innvolls orm??? Kanskje heilt feil av meg, for eg e ein fersking i hundemiljøet :banana:

God påske alle...

Hundar får inte mask av rått kött :icon_redface: De allra flesta parasiter håller sig till en art och om hundar blir smittade av inälvsmask, så kommer det från andra hundar, inte från maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg har jo mitt første kull nå, og på dem klippet jeg klørne første gang da de var ca.1 uke, deretter har jeg klippet dem sånn ca. en gang i uken, for de er fæle de klørne mot den allerede såre huden til mor... Og nå er jo tennene i tillegg kommet for fullt, så det er greit å spare mor for mest mulig :lol:

Edit: her brukes også en liten negleklipper til mennesker. Lettere å håndtere på de små aktive potene :)

Ang. ormekur ble jeg fortalt fra flere hold at man skal gi dem første kur når de er 10 dager gamle. Så har jeg gitt når de var 3 uker, og så kommer jeg til å gi ved 5 og 7 ukers alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Du får det du trener på! Her har @Simira masse gode tips til deg. La hunden få oppgaver på tur som den må fokusere på, slik at hun ikke "trener" på stressnivået hun allerede har.  Variasjon er også bra, ikke sikkert hun trenger sykkeltur hver morgen eller å starte med agility før hver tur. Og sist men ikke minst, hun er 2 år. I gamledager sa vi at 1,5-2 år er omplasseringsalder, da mange hunder peaker på energinivå rundt da😅
    • Kjenner at jeg godt kunne tenkt meg å ikke ha hund
    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...