Gå til innhold
Hundesonen.no

Hann og tispe


Identity

Recommended Posts

Det kan slå ut begge veier. Har hørt at noen plages veldig med at hannen er veldig urolig og masete, andre sier det går veldig bra og hannhunden kan omgås tispa normalt inntil de stå dagene. Noen raser har mer kjønnsdrift enn andre og kan være mer hormonell og mer yr. Også har jeg hørt at de første løpetidene til hannen kan være værst, men så lærer de at det ikke er vits i å bry seg så mye inntil stå dagene kommer.

Så det er vel ingen fasit på dette egentlig. Man må passe ekstra på ja, og enten ha hannen i et annet rom hvis de skal være alene, eller i bur. Noe sender hannen vekk til og med.

Venter hanne selv, og har tispe så det skal bli interessant å se hvordan det går her i gården.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt begge deler samtidig og jeg synes det gikk veldig bra, hannhunden var bittelitt slitsom i stå-dagene (piping ol), men ikke verre enn at det gikk an å snakke til ham liksom. Og han var i utgangspunktet mer hormonell enn den gjennomsnittlige hannhund tror jeg. Vi hadde dem i hvert sitt rom med låst dør i mellom når vi ikke var til stede, den låste døren fordi tispen åpnet dører både innover og utover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har to hanner og tre tisper, her i huset går det egentlig ganske greit, Men det er ikke noe jeg anbefaler folk å ha med mindre de skal brukes i avl.

Jeg har løpetid her i huset nå for øyeblikket, å han hundene er egentlig ganske slitsomme å ha med å gjøre når tispen/tispene står. særlig denne løpetidsperrioden der jeg ikke skal parre noen av tispene..

Når tispene ikke står er det litt gereiere, da bare sirkler hannhundene tispen å sjekker sånn av og til om hun er klar, Men får de nei så godtar de et nei. (av tispen)

Jeg har slått opp en Valpegrind inni stuen som tispene bor i meste parten av løpetids perioden, dette så inngen skal sitte mer i bur en andre eller være vekke fra meg mer en andre, Mopser er veldig avhengige av eieren sin så de blir deprimerte om de blir stuet vekk fra familien.

Nå har jeg heldigvis ikke hannhunder som går rundt å piper og som slutter å spise. Mine ligger seg bare på utsiden å prøver å slikke inn gjennom sprinklene, så begynner de å pese etter en stund.. Men da inviterer jeg de opp i sofaen med meg, og da roer de seg... (tror de ser ganske enkelt på livet egentlig):icon_confused:

Men det er langt i fra alle hannhunder som er så rolige som dette, Naboen min har to dobbermanner. en tispe og en hannhund. Når tispen har løpetid blir hann helt galen, løper rundt å hyler inni huset, er aggresiv ovenfor alle andre hannhunder når han er ute å går tur, selv om tispen ikke er med han på tur, Slutter å spise, Så han ser ut som ett bein rangel når tispen har løpt ferdig. (jeg personlig syntes dette er litt teit, for de skal ikke bruke noen av hundene i avl noen gang, så da mener jeg det er stygt gjort ovenfor hannhunden å sette han i en så satressender situasjon to ganger i året.

Men det er no min mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, håper det går bra da.... Er det noe vits å nekte hann hunden å jokke på tispa? har sett mange gjøre det men det ser ikke ut til å ha noen effekt.

Ja, for tispa sin del ville jeg absolutt nektet hannhunden det. Så lenge jeg ser det og er rask nok får aldri mine hannhunder lov til å jukke på noen tisper..! Og det får de beskjed om i klartekst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han bør jo ikke gjøre det når hun har løpetid da... (med mindre du skal ha valper da)

Men her i huset er det tispene som jokker på hannhunden når de ikke har løpetid. Jeg gidder ikke bry med med det om det ikke blir konstant, for de må få finne ut av ting litt selv også mener jeg, det er sikkert en grunn for at de gjør dette, for jeg ser at de eldre tispene jokker på de yngre også, så det er nok bare for å fortelle hverandre hvem som er sjefen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...