Jump to content
Hundesonen.no

Vil lære om schæferhunden


Klementin

Recommended Posts

Jeg har stadig ikke funnet min "Perfekte rase". Nå har jeg for første gang begynt å lese om schæfer, etter å ha innsett at den rasen er en av de som passer meg best hvis man ser på rasefakta og mine kriterier. Men jeg har litt fordommer mot schæfere. Tenker på de som skarpe hunder som kan ha aggressivitet mot fremmede og andre hunder, som kjefter i bilen så hele bilen rister, og som er avlet til å ha form som en banan.

Men ellers synes jeg jo de er flotte og virker som helt knall hunder. Noen som kan fortelle meg litt om schæferhunden, anbefale gode oppdrettere og hjelpe meg å finne ut om det er en rase som passer meg?

Link to comment
Share on other sites

Nå er jo rasen per i dag delt i to. Type og deretter linjer, bør man velge ut i fra hva man har tenkt å bruke hunden til. Det er MYE å velge i, og det kan være fort gjort å ende opp med feil hund til ditt bruk, mens den rette hunden derimot, er i det rette hjemmet en fornøyelse og berikelse for den ansvarsbevisste og kompetente eier.

Nå skriver du jo også heller lite om hvorfor schäferhunden er rasen for deg, og hva du eventuelt kunne tenke å bruke den til.

Link to comment
Share on other sites

Den hunden jeg ser etter er middels stor-stor, og skal først og fremst være en familie- og friluftshund. Den må gå bra overens med andre hunder og barn. LP er det jeg i hovedsak kommer til å drive med, men kunne også tenke meg å drive med spor og rundering for gøy. Hunden bør tåle det meste av vær og kan gjerne få bære kløv og trekke på ski. Hundene våre er med familien over alt, og omgås en del sammen med andre hunder både på tur og på besøk.

Jeg er ute etter en intelligent og lettlært hund, som ikke er alt for myk, men heller ikke for tøff. Selvsikkerhet liker jeg hos en hund. Ønsker at hunden skal være førerorientert, og kunne gå løs uten å stikke av (vi bor på gård og er mye på turer der det er muligheter for å løpe løs). Ønsker at hunden skal like å jobbe, men også ha en avknapp, være rolig inne og tåle at det ikke skjer noe en dag.

Link to comment
Share on other sites

Du har jo golden og portis fra før; siden du ikke vurderer disse rasene, hvor mener du forskjellen bør ligge? Altså; hva er galt med golden og portis - for disse kan jo høres ut til å passe sånn i utgangspunktet? Bør den nye hunden være mindre myk enn disse rasene? Mer praktisk pels? Større? Mer vakt? Hva er du ute etter liksom? :yes:

Link to comment
Share on other sites

Du har jo golden og portis fra før; siden du ikke vurderer disse rasene, hvor mener du forskjellen bør ligge? Altså; hva er galt med golden og portis - for disse kan jo høres ut til å passe sånn i utgangspunktet? Bør den nye hunden være mindre myk enn disse rasene? Mer praktisk pels? Større? Mer vakt? Hva er du ute etter liksom? :yes:

Bra spørsmål :)

Jeg elsker rasen portugisisk vannhund, og jeg tror jeg har blitt bortskjemt og kresen av å ha denne hunden i hus for hun er rett og slett fantastisk. Derfor er portis absolutt en rase jeg vurderer igjen. Men det er ting som jeg synes er negativt, som gjør meg usikker. Og dette er: har pelsstell oppi halsen, hunden min liker ikke dårlig vær - da vil hun ikke ut, og når hun er ute så sutrer hun og mistrives, mye lyd og skriking, har en hårfin grense for å bli hysterisk og gire seg opp under takhøyde + den hunden min hadde ikke mye avknapp før hun ble 2,5 år. Men så vet jeg jo også at hun ikke er prototypen på portugisisk vannhund, og at jeg kommer til å være flinkere til å trene ro-trening med min neste hund...

Golden retrieveren min kan jeg si masse positivt om, men som brukshund synes jeg hun er for myk, treg og passiv. Og få frem intensitet og initiativ hos henne er VANSKELIG, og selv om det nærmer seg med bruk av klikkertrening (har fått litt hjelp av argon!), så synes jeg hun kan bli kjedelig å jobbe med dessverre. Hun har ikke i nærheten av den gløden som portisen min har, og jeg vil ha det i en hund. Men fy flate for en herlig hverdagslydighet og ro man får i en sånn hund. hehe...

Dersom jeg skulle hatt retriever igjen måtte det nok blitt jaktgolden eller labrador. Muligens flat, men jeg er redd de er som en golden med bare mer turbo... Vet litt for lite om dem...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...