Jump to content
Hundesonen.no

Sleikehund :/


Klementin

Recommended Posts

Jeg har 2 hunder og en liten baby. Jeg har skrevet inn om det før, vil gjerne at barn og hund skal fungere bra sammen :icon_redface: Så har jeg da en golden retriever som er fryktelig sleikete. Hun har alltid vært det, selv om jeg konsekvent har trukket meg unna med en misfornøyd lyd når hun har sleika meg. Kan sammenligne henne litt med en padde, den tunga hennes er lynrask og kan nå usakelig langt! :icon_redface: Jeg har ikke lyst til at hun skal sleike babyen i ansiktet, men det virker som et håpløst prosjekt. Alternativet er visst enten å sleike eller å ikke ville gå nær ungen i det hele tatt. Hadde nemlig dyttet henne vekk og sagt nei når hun sleiket babyen, og dermed trodde hun hele ungen var forbudt. Så nå har jeg jobbet med å kose med henne og babyen samtidig, gitt godbiter når hun lå ved siden av. For hun gikk nemlig lange omveier rundt babyen. Så i dag endelig, logret hun og viste interesse for babyen - og rundsleiket han i ansiktet og inni munnen. GUUUUD!! :icon_confused: Er det det eneste den bikkja kan gjøre??? Jeg vil ikke at hun skal sleike på han, eller meg for den saks skyld. Er det sånn at noen hunder bare er sleike-hunder og at det er umulig å få vekk?

Jeg har som sagt aldri synes det har vært OK at hun har sleika meg i ansiktet, men allikevel prøver hun å gjøre det 50 ganger daglig. Har også venner og familie som ikke liker sleiking, så har aldri opplevd at noen har latt henne sleike...

Råd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en lite sønn på halvt år, Whiskey vil veldig gjerne sleike han i ansiktet. Men det får han ikke lov til, hver gang han gjør det tar jeg hodet til Whiskey vekk og sier nei.

Han har hørt på det.

Men han får lov til å sleike han på hender og bein. Og er med på alt som skjer med lillegutt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en lite sønn på halvt år, Whiskey vil veldig gjerne sleike han i ansiktet. Men det får han ikke lov til, hver gang han gjør det tar jeg hodet til Whiskey vekk og sier nei.

Han har hørt på det.

Men han får lov til å sleike han på hender og bein. Og er med på alt som skjer med lillegutt.

jeg prøvde dette, men min smørmyke golden retriever ble da redd for å i det hele tatt være i nærheten av ungen og krøyp rundt han på 10 meters avstand :/

Link to comment
Share on other sites

Jeg går utifra at du kysser bebbissen din i ansiktet? At du lar andre susse på babyen også? Hygienemessig er det hundrezillion ganger mer uhygienisk enn å la hunden din gi babyen et slikk! Våre basiller smitter oss mennesker mellom men hundebasiller biter ikke på mennesker. Her i Norge er vi forskånet for sånt som utgjør noen større smittefare. Gi hunden din ormekur med jevne mellomrom (og selv det er unødvendig med voksne hunder..) og la den gi babyen et slikk eller 2. Du kan heller begrense antall slikk (etter 2 slikk si at "nå er det nok" og stopp videre slikking). Å skulle begrense en myk og kjærlig retriever på det punktet tror jeg er helt håpløst uten å gjøre hele barnet til forbudssone (som du nevnte). De skjønner simpelthen ikke hva som er problemet for det slikket gis av den dypeste "hundekjærligheten".

Mine barn vokste opp med 2 flatcoated retrivere - 2svært kjærlige og slikkete flatter. De fikk lov å slikke litt men så var det "nok" og det funket. Jeg husker datteren min, da hun var et par år gammel og fikk lov å gå opp trappen alene om morgenen (vi hadde soverom i underetasjen) - på toppen av trappa stod 2 stk hyperivrige, gledestrålende flatter og bare ventet på å ønske henne velkommen til en ny dag. Datteren min utarbeidet selv et greit hilserituale - hun la seg sporenstreks ned på gulvet når hun kom opp, så fikk biskene slikke på henne og hilse og hun hilste tilbake, før hun reiste seg opp og gikk videre. Veldig praktisk løsning ungen fant frem til der, stakkars, hun kunne bli logret ned noen ganger - de hundehalene var som rene golfkøllene så hun ble smelt i bakken noen ganger. Men hun brydde seg aldri om sånt, hundene var hennes litt tungnemme søsken virket det som - og det beste lekekameratene på jord!

Du får ha lykke til videre da! Og som sagt - hundeslikk er ikke farlig altså!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...