Jump to content
Hundesonen.no

Pelsstell på strihåret vorsteh


hnilsen

Recommended Posts

Hei,

Har en strihåret vorsteh boende hos meg, og pelsen trenger en god del stell. Har lyst til å få pelsen fin og funksjonell, men blir så forvirret over hele prosessen.

Har lest om Furminator som tar bort underull og lignende, og lurer på om det er et godt sted å begynne? Gi hunden en skikkelig overhaling først som sist?

Eventuelle tips og råd mottas med stor takk!

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Hei!

Underull er til for å varme så den bør bre taes hvis den gror mellom dekk hårene fram til det blir vår i hvertfall og den skal mer eller mindre bort. Men det som er stritt skal nappes for der er det døde hår og dem gjør ikke nytta si. Ørene skal se ut som på en korthåret vorsteh. Strie hårene er dekk hår som skal få møkk til å prelle av så hunden ikke blir skillelig våt eller skitten. Skal hunden stilles på utstilling skal hunden vaskes så tidlig som en måned før utstilling for at de strie dekk hårene skal vises strie. Noen sier at trenger du å nappe strihåret vorsteh så skal den nappes så grundig at den ser ut som en korthåret vorsteh. Legger med en link som viser noe av det og nappe: http://www.kragborg.dk/?vm=17587 .

Ellers så napper jeg med fingrene for hos min så slipper pelsen lett og vi tar det som kosestund over to kvelder eller sant. Andre så slipper ikke set strihårede så lett men hvis han ikke er nappet så må du venne han til det. Du får bare spørre så skal jeg svare så godt jeg kan. Barten/skjegget tar mye lengere tid før det vokser ut igjen.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei!

Takk for tipsene dine! Jeg leste dem med en gang du skrev dem og har styrt litt på her siden. Jeg endte opp med å kjøpe en nappekniv (Karlia sin), og fikk en 5-minutters innføring i butikken fra en som hadde litt peiling. Han viste ikke spesielt mye, men nok til at jeg kunne sette i gang selv. Han rådet meg til å være systematisk og nappe fra øverst til nederst.

Så da gjorde jeg det. Begynte på nakken, og fikk mange hår med meg følte meg. Men hunden var litt utilpass, så jeg var jo litt forsiktig. Etter litt prøving og feiling siden jul, følte jeg at jeg hadde såpass kontroll på dette at jeg kunne gjøre det skikkelig. Så i dag har jeg brukt noen timer på å nappe hele hunden, han har velvillig lagt seg ned på badegulvet og latt seg nappe uten å reagere noe særlig. Han ser nå ut som en korthår med noen strie hår som stikker ut her og der :-P Må gå over han igjen en dag sånt at det blir jevnt over hele.

Dette var morro, jeg hadde ikke trodd jeg skulle få det til på egenhånd! Takk for hjelpen!

PS: pelsen hans har vært skikkelig dårlig, og han har mistet pels på nesen og slikt. De siste dagene har jeg oppdaget at pelsen hans på nebbet er mye tykkere og finere enn noen gang siden jeg overtok han. Så det er håp for at han blir en skikkelig flott hund :-)

Her er en kniv som ligner litt på den jeg bruker (nederst):

Trimknivar.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Hei!

Bare hyggelig å hjelpe. Er ingen ekspert og strihåret vorsteh er alt fra vedlikeholdsfri til dem som kjøper seg maskin og barberer av pelsen. Pelsen på nebbe forsvinner hos hu mi også hvis jeg ikke husker på å nappe ned barten men det kommer igjen. Det blir da ny fin bart, skjegget tar det lang tid frør det kommer skikkelig ut. Jeg har også funnet ut at hu mi har bedre pels nå som jeg gir henne ekstremfor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...