Gå til innhold
Hundesonen.no

Labb hundefor ?


MarorA

Recommended Posts

Det vil kanskje uansett lønne seg å fóre hovedsaklig med rått da, og tørrfór som tillegg. Gir dere hundene rå kylling? Evt rå kyllingkjøttdeig? Eller får de kun rødt kjøtt rått?

Hvis du skal gi rått kjøtt, må du også gi rå bein. Hvis du kun gir kjøtt og ikke spiselige, rå bein, vil hunden rask kunne utvikle skjelettskader pga manglende kalsium. Jeg gir hundene mine f.eks. rå kotelettbein, rå kyllingvinger, rå svineribbe hvor jeg har skåret vekk mesteparten av kjøttet til egen bruk, eller jeg kjøper rå kylling, skjærer av lårene og filetene til eget bruk, og gir resten av kyllingen til hundene. I tillegg kjøper jeg masse innmat og bein fra slakteri.

Det er jo sinnsykt mye mer praktisk å gi tørrfór da. En sekk varer jo i flere måneder og kan bare stues vekk omtrent.

Fett harskner lett ved romtemperatur, og det er derfor en fingerregel at man f.eks. skal oppbevare matoljeflasker i kjøleskap og bruke dem opp innen en måned etter åpning. Forestill deg da kvaliteten på fettet i tørrfôr som har blitt oppbevart ved romtemperatur i flere måneder...!

Artistic: men siden du er i bransjen, kanskje du kan finne tallene for V&H også? Har på følelsen at de ikke har gjort det så verst de heller..? :drool:

Jeg for min del har ikke noen tall for V&H, men jeg vet av erfaring at de sliter med å produsere nok fôr til å tilfredsstille etterspørselen. I dag skulle jeg kjøpe 32 x 5 kilospølser med V&H, men endte opp med fire færre siden de var tom for V&H nr 33. De stakkars gutta jobber livet av seg for å produsere fôret så kjapt som mulig. Det rekker ikke å ligge særlig lenge på fryselageret før det sendes ut!

I fare for å knuse noen illusjoner har jeg samme erfaring som Margrete. Min Sophus tålte ikke V&H i det hele tatt, han ble kjempesyk av det, rett og slett fordi fôret er en "mølje" av alle flere typer kjøtt og fettprosenten er veldig høy. Han tålte heller ikke den rene kyling varianten. Når det er sagt tålte han heller ikke Labb, RC, Pro PLan og div, det eneste han tålte var Eukanuba Dermatosis. Tørrfôr basert på hvit fisk og potet. Sophus hadde en ekstrem for form fôrintoleranse som utløste pankreatitt når han spiste noe han ikke tålte. Rene proteinkilder som elg, rådyr, reinkjøtt tålte han heller ikke. Så tørrfôr var faktisk redningen for han.

Ekstremt syke hunder kan neppe "reddes" av fôring alene. Og som du sier, så tålte ikke din Sophus heller Labb, RC, Pro Plan, osv, så det blir nokså upresist å si at V&H ikke fungerte mens tørrfôr reddet ham. Sannheten er vel heller at han ikke tålte noe som helst, og at Eukanuba Dermatosis var redningen for ham.

Har du en kilde, link til undersøkelsen jeg kan se? :lol:

Det sto en artikkel om dette i Hundesport en eller gang i år. Husker ikke hvilket nummer, men du finner det sikkert om du leter.

Jeg er i bunn og grunn glad for at V&H er et alternativ, det er veldig flott med mange valg muligheter, men "frelst" er jeg ikke. Spesielt når jeg ser at Sølve har fått eksem i begge ørene og kløe på labbene etter å ha spist V&H med laks... Så vi kutter ut den varianten. Moren hans blir forresten foret med V&H og tørrfôr 50-50%, også da hun var drektig med han. Hudproblemer har han like fullt.

Da høres det jo kanskje heller ut som om det er Sølve det er noe galt med (allergi mot fisk, for eksempel?), og ikke at det er noe galt med fôret. Spesielt siden moren hans tåler det. Jeg er selv allergisk mot ulike matvarer, for eksempel banan og rå tomat. Jeg aksepterer at bananer og tomater ikke fungerer for meg fordi det er noe galt med meg, nemlig at kroppen min reagerer allergisk på noe som er både naturlig, sunt og godt. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale både bananer og tomater til folk som ikke er allergisk mot det. På samme måte kan jeg anbefale V&H til friske, normalt fungerende hunder som ikke er allergiske mot noen av råvarene i det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

For meg vil nok alltid tørrfôret være en base for kostholdet, og så fyller vi på med snadder på toppen etter behov. Jeg tror kjøtt er bra for normale og friske hunder (syke hunder må man alltid ta spesielle hensyn til, uansett hva slags hensyn), men som turhundeier er det upraktisk og uhygienisk å basere fôringen på bare kjøtt og råfôr. Derfor blir tørrfôret en basis som dekker de grunnleggende behovene for næringstoffer, og så brukes kjøtt/ vom / annet for å fylle på energi og byggestener for å dekke energibehovet:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det er jo kanskje litt mer upraktisk. Men personlig tror jeg det blir helt greit å fóre med V&H, er jo veldig greit å ha porsjonene liggende klare i fryseren. Spesielt for meg hvis mamma og pappa skal passe på henne, for da sier jeg bare en pakke til hvert måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Sidan denne tråden eigentleg handlar om Labb hundefòr, så skriv eg det eg veit, eg :rolleyes2:

Labb hadde for nokre år sidan problemer med nokre siloar dei brukte til fòrproduksjon, det var sopp eller råte eller noko, som gjorde at fòret vart dårleg og hundar vart sjuke. I følge oppdrettaren vår varte dette ca eit år, og oppdrettar slutta å bruke Labb det året + litt til. Dei har no fått fiksa siloane sine, og det er ikkje lenger noko gale med dette fòret. Men eg kan tenke meg at dette er grunnen til at Labb har fått eit litt dårleg rykte. Eg veit ikkje om dette gjaldt kvalpefòret eller berre voksenfòret, altså.

Ellers så er det TV2 Hjelper Deg som har kåra Labb til beste fòr, ikkje Labb sjølve, som nokon meinte før i tråden her. Men TV2 har nok sett på ein heilskap mellom næringsinnhald og pris, så kan hende er andre fòr ernæringsmessig betre, men tilsvarande (eller kanskje ikkje tilsvarande...?) dyrt.

Balderen vår går på Labb Vekst Stor, som han var vand med frå oppdrettar, me fekk med ein sekk i kvalpepakken. Me bløyter det i 45 minutt før han får mat, det går ned på høgkant og han er sunn, frisk og har flott pels. Me har i alle fall ikkje hatt problemer med det.

Me har ikkje avgjort om me skal fortsetja med Labb når Balder skal over på voksenfòr, eg trur me skal følgje råda til veterinæren vår, samt råd frå oppdrettar.

Og i tilfelle nokon skulle misforstå (noko som skjer ofte her på forumet forresten, og som fører til urettmessige "angrep") så er eg ikkje spesielt Labb-tilhengar og har ingen fordelar med å prate positivt om det. Dette er det eg har høyrt/lest og erfart, that's all...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...