Jump to content
Hundesonen.no

Dobermann


Carina

Recommended Posts

Har en venninne som lurer på noen ting om rasen.

Er det noen spesiell grunn til at man ikke ser så mange dobermann i NBF?

Hvordan er de å trene?

Hvor henter man dobermann dersom man vil trene IPO og NBF-bruks?

Er det vanlig med hunde/kjønnsaggresjon hos rasen?

Hva bør foreldredyr være sjekket for mtp arvelige defekter?

Link to comment
Share on other sites

Har en venninne som lurer på noen ting om rasen.

Er det noen spesiell grunn til at man ikke ser så mange dobermann i NBF? Mange har lurt på det før, og det har vært delte meninger om det. Noen mener at det er rasen, linjer, andre at det er folket og interessen, at de brukes hundene mest til utstilling.

Hvordan er de å trene? Lettlært og energiske, men kan miste fokuset iblandt og virke litt vimsete. Jeg syns de er flott å jobbe med men jeg har heller ikke prøvd så mange andre av disse brukshundene som folk bruker mye. Har trent sammen med endel schæfere, og de hundene virker litt mer roligere og "daffere" og ikke så ivrig/energiske på samme måte som dobermann er. (men det er jo ikke alle som er like glad i å trene en kenguru på speed hehe)

Hvor henter man dobermann dersom man vil trene IPO og NBF-bruks? Jeg vil ikke gå direkte inn med anbefalinger, men flere av de som har ønsket å trene mer seriøst IPO etc, har sine linjer de går etter, og noen har vært i Sverige. Det er noen kenneler som går kun etter bruksresultater og bruksevne. (men de er ikke overtallig)

Er det vanlig med hunde/kjønnsaggresjon hos rasen? Ja det kan nok sies at det er relativt vanlig. Har sett det spes. hos hannene.

Hva bør foreldredyr være sjekket for mtp arvelige defekter? Jeg er ingen ekspert på arv og slikt, men jeg sender deg en link på PM til en nordisk dobermann forum som dere kan spørre de samme spørsmålene på. Det er mange flere der som har erfaringer og trener aktivt med hundene sine.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...