Jump to content
Hundesonen.no

Til canda med hund


Shilamon

Recommended Posts

Jeg har ett sterkt ønske om å ta et årsstudium i Canada, men som hundeeier er ikke det bare bare.

Noen som har noen erfaring med å reise så langt utenlands med hund? Over så lang tid?

Noen hjelp til ting jeg bør tenke igjennom?

Link to comment
Share on other sites

Jag har flugit till Canada två gånger med min jaktcocker Shejpa och det har gått hur bra som helst. Jag har inte varit borta några längre tider (2 veckor per gång ungefär), men jag upplever Canada som ett hundvänligt land. Jag har flugit med KLM via Amsterdam (till Toronto) och kan rekommendera dem. Självklart måste hunden vara rabiesvaccinerad och ha godkänt blodprov för att komma hem igen, men det vet du ju säkert.

Link to comment
Share on other sites

Det hørtes jo fryktelig mye lettere ut en jeg først hadde tenkt... he he

Vaksiner og sånt på man jo selvfølgelig ha, men er det bare rabeis + de vanlige som er påkrevd? for å komme dit også? Hvor lang er reisen? og hvordan er det, må hunden være i lasterommet hele tiden?

Link to comment
Share on other sites

Det hørtes jo fryktelig mye lettere ut en jeg først hadde tenkt... he he

Vaksiner og sånt på man jo selvfølgelig ha, men er det bare rabeis + de vanlige som er påkrevd? for å komme dit også? Hvor lang er reisen? og hvordan er det, må hunden være i lasterommet hele tiden?

Ja, det är bara rabies du behöver för att komma tillbaka till Norge. Du behöver också avmaska hunden innan du åker hem och ha intyg på det. Innan du flyger behöver du få ett friskintyg för resa av en veterinär. För att komma in i Kanada behövs inget speciellt, eftersom Norge räknas som ett rabiesfritt land.

Resan tar ungefär 6-7 timmar från Amsterdam. Jag har flygit Oslo-Amsterdam (tar väl en dryg timma) och sedan vidare. I Amsterdam har KLM en egen kennel, så de tar hand om hunden och rastar den och ger vatten och så. Man får inte träffa hunden förrän man är framme i Kanada. Där ska man igenom tullen och man måste betala lite för att ta in hunden. Jag har inte upplevt att hunden upplever resan som speciellt stressande, inte om man har en hund som inte har något emot att flyta. 6-7 timmar är ju som en kort natt och de klarar fint att hålla sig så länge.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...