Jump to content
Hundesonen.no

Tradisjonelle metoder


Hundeelsker666

Recommended Posts

Guest Gråtass
Jeg har lest mye på nettet, og ikke minst sett på tv, om tradisjonelle metoder å trene hunden sin på.

1. Kast pinne => Hent pinne => Få pinne. Gjenta gjerne flere ganger.

2. Sitt

3. Dekk

4. Gi labb

Dette er noen uvanlige, men tradisjonelle metoder som vært først tatt i bruk av Philip Nothug.

Jeg skjønner ikke problemstillingen jeg? Er det øvelsene i seg selv som er tradisjonelle eller er det innlæringen av dem? Hva er forøvrig Ariske rasen? Det klinger ikke godt i mine ører..

Link to comment
Share on other sites

Ariske rasen? Det klinger ikke godt i mine ører..

Følge Wikipedia:

"Arier (av det persiske ordet aryan, «iraner», eller 'Aria') er samlebetegnelsen på folkeslag som snakker indoeuropeiske språk i India og Iran. Tidligere var arier de folk som snakket persiske språk. I dag betegner arier forfedrene til de iranske folkene som snakker persiske språk og som innvandret til det midt-østlige subkontinentet fra Iran i eldre tid. De kalte seg også arier de indoeuropeiske gruppene som rundt 2000-1500 f.Kr. flyttet inn i nåværende Iran, Afghanistan, Armenia og Nord-India. Navnet Iran betyr «ariernes land». I India fantes det en nomade gruppe som kalte seg selv ārya."

Så betyr vel at personen er fra midøsten :)

Link to comment
Share on other sites

Kaller du meg et troll?!

Dessuten er jeg ikke fra midtøsten.

En arier er ikke det samme som en av den ariske rasen.

Fra wikipedia:

Den ariske rasen (av det tyske ordet hausenbauer) er samlebetegnelsen på folk som er innfødt og oppvokst i Nord-Europa.

Unnskyld for at jeg har skrevet den ariske rasen. Jeg trodde det var meningen å skrive hvilken menneskerase jeg er.

Link to comment
Share on other sites

Ordet arisk høres litt vel nazistisk ut i mine ører.. uten at jeg skal beskylde noen for å være nazist..

Og beklager om jeg virker krass, men når man får spørsmål om rase på et hundeforum, så er det vel rimelig sannsynlig at det er HUNDEraser det dreier seg om, tror ikke så mange av oss bryr oss så mye om hvilke "rase" du er! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dette er det mest surrealistiske og snodigste jeg noen............... og gruelig nysgjerrig det ble jeg. Ikke fant jeg noenting om Philip Nothug på nettet heller, men at "nothug" er en skrivemåte/slang for...... ingenting?

Trådstarter? - hva er det du vil fram til?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...