Jump to content
Hundesonen.no

Hvis man skal skaffe hund nr to...


Linda Kristin

Recommended Posts

Ut av rein nysgjerrighet lurer jeg på når det er "best" å skaffe seg hund nr to. Hvis jeg kn bruke meg som et eksempel så er Cesar 18 uker og ikke gamle karen, men i fremtiden ønsker vi oss en hund til. Lurer da på når man burde gjøre dette. I forhold til den man har fra før og den nye valpen.

Mvh Linda :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg for min del ønsket å ha to hunder som var i nogenlunde lik alder, slik at den yngste ikke skulle herje med en som begynte å bli gammel. Samtidig ville jeg ikke ha to hunder som var valp samtidig heller. Nå er den eldste hunden grei å ha med å gjøre i tillegg. Men ja, jeg begynte å planlegge hund nr. 2 da den eldste var cirka 1, 5 år, og valpen kom i hus da den eldste var 3 måneder fra å være to år. Her fungerer det akkurat slik jeg hadde håpet på. Den eldste er såpass ung til sinns og leken at hun ikke blir "lei" av den yngste, men samtidig såpass voksen at hun ikke lar seg lede med på all slags moro :)

Link to comment
Share on other sites

Vel, selv da jeg fikk valp da hunden min var 10 år gammel, så var eldstehunden med på mye lek med valpen, og hadde nok vært med på enda mer, hadde det ikke vist seg at han var syk.

Jeg vil anbefale å vente til eldstemann er 2-3 år. Det kan høres lenge ut, men to unge og viltre krabater kan bli litt mye for de fleste. Men det er selvsagt ingen fasit når det gjelder dette, både lengre eller kortere kan være riktig for dere.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar begge to.

Kommer til å vente en stund for to unghunder vet jeg ærlig ikke om jeg kan oppdra samtidig og derfor er det kjekt at folk legger ut sine erfaringer.

Vil jo at, når vi skaffer oss en til, det skal gå så smooth som mulig. Og at de i all hovedsak vil ha hverandre og komme godt overens. Hunder er kanskje ikke like sære som katter..hehe :):D

Link to comment
Share on other sites

Noen får to valper samtidig, så det kommer vel an på hvor mye arbeid man orker å legge i det. To unghunder er mye mer jobb. Jeg syns selv av en voksen hund er best, en som er ferdig med alt av pubertet og har litt livserfaring. Så kan man få mye hjelp av den voksne til å oppdra den lille. Min hun er snart 5 år, og syns det er passelig alder å få ny hund. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...