Jump to content
Hundesonen.no

Vil absolutt hilse på alle og umulig i bånd til tider.


KarpeSkrotum

Recommended Posts

Har en dalmatiner på snart 5 mnd. Tidligere hoppet den og bet/nappet mye på tur, men heldigvis har dette gitt seg. (snudde ryggen til)

Problemet vi har nå er at han lukter på alt enkelte turer og da er han helt umulig i bånd. Han tar helt av og da glemmer han hvor flink han egentlig kan gå i bånd. Prøver å belønne, men når han har disse turene med 'hyperlukting', så er dette vanskelig. Selv når vi går på asfalt, så er han i hundre. Skal prøve å utnytte dette behovet til å trene blodspor etterhvert, men idag er altså dette et 'problem'.

Han vil også hilse på absolutt alt og det er ikke ofte vi får muligheten til å belønne at han ikke drar og vil hilse - da er vi ganske langt unna.

Vi får vel bare fortsette å forsterke ved akseptabel adferd, så blir vi vel kvitt 'problemet' - samtidig roer han seg vel ned noe med alder.

Poenget: Så i hundesport at de solgte halsbånd for dette med trekking kalt "Canny Collar". Vil gjerne høre om det er noen som har synspunkt på dette og ev erfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Hunden er enda ganske ung, så det kan lønne seg å fortsette å være sta. Som du skrev, så sluttet han å hoppe ved oversening, så det er et bra tegn. Du får stoppe opp hver gang han drar og vente til han roer seg litt. Også gi en liten korreksjon ved å si nei eller et lite napp for å få han ut av transen ved å lukte. Vær bestemt, rolig og tålmodig. Unghunder er ganske ville, men det vil somoftes gå seg til hvis man jobber målbevisst.

Jeg har ingen erfaring med det båndet du nevnte, men geantle leader(grime) har jeg og bruker. Det fungerer veldig bra. Følger men en trenings dvd når du kjøper den, hvor de demonstrerer forskjellige problemer og situasjoner bra. Men hvorvidt den kan brukes på unge hunder vet jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

Joda, vi har stoppet opp hver gang han drar fra han kom i huset, så konsekvent er vi. Når han ikke har 'luktedag/tur', så hender det jeg må titte ned for å se om han er der, for han merkes ikke. Problemet er når han er i dette 'humøret', for det å prøve å få han ut av transen hjelper ikke.

Regner med det gir seg med alderen, men største 'problemet' er at han bare MÅ bort til alt og alle. Vi har prøvd å belønne de få gangene han ikke har enset de, men 99,99% av gangene drar han og vil hilse. Selv om vi har vært konsekvent med at han ikke får møte og hilse på noe(n) på tur etter at han ble 12 uker. Snodig at han ikke skjønner dette ennå.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 7 mnd gammel storpuddel-jente.

Vi har hatt henne i 3 mnd nå. Hun er såkalt "førerhundvalp".. Det betyr at hun/vi konsekvent IKKE skal hilse på andre mennesker og dyr når hun går i bånd. Og der er jeg konsekvent!. Like forbaska er det ofte et sirkus uten like når vi møter andre hunder. Hopp og sprett og tjo og hei. "jeg vil bort og hoppe og hilse på..NÅ" .

Vi går på kurs 1 gang i uka.. og er på treff i hundeklubben 1 gang i uka.

Avledning, null respons og rettningskifte praktiseres.. Og en dag må vi vel komme i mål?

Tålmodighet er en dyd...som er fort gjort å miste.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...