Jump to content
Hundesonen.no

Bære utstyr


Recommended Posts

Hei

(Vet ikke om jeg har lagt ut posten på rett sted)

Jeg tenkte å kjøpe meg en hund veldig snart, og noe jeg har lyst til å få han til å gjøre er å gå med sånn "ryggsekk"

Sånn sæle av et slag, med to små lommer på sidene. Jeg og typen kommer til å bruke hunden til veldig mye til å gå tur i skogen, vil gjerne at hunden også skal hjelpe til å bære litt.

Spm mitt er da: Når kan man begynne med å ha på en hund/valp en sånn sæle? Og skal man legge litt og litt oppi den av gangen så han tåler mer og mer?

Har hørt at de fleste hunder er veldig glad i å jobbe så vi får håpe det ;)

Hvor burde jeg kjøpe sånn sæle? Vil jo ha noe som er bra og som ikke gir hunden problemer

Link to comment
Share on other sites

varierer! helt generelt, til alle spørsmålene dine;

1) de skal ikke bære tungt før de er "ferdig utvokste" - dette kan være 1 år for mindre raser, 2 år for større raser.

2) du kan begynne å venne valpen til tom kløv fra dag 1 omtrent (selv om det jo er unødvendig å kjøpe en bitteliten kløv (som det heter) og så kjøpe en ny etterhvert som den vokser.) Derfor kan det være greit å vente til hunden er litt større. Kløven skal også sitte godt for hunden, dermed er det vanskelig å kjøpe en kløv på opptil 1000-2000 kr, også er den ikke passende etter et par mnd. Kan vel evt. bruke noe annet hvis du ser at hunden ikke liker nye ting. Noen hunder har ikke noen problemer med kløv, noen har sikkert mer komplekser mot å få noe på ryggen.

3) for ja kløv er dyrt. spesielt om du vil ha god kvalitet fra f.eks seleverkstedet.no, (som jeg tror spesialsyr for deg også?)

Ja du legger oppi litt og litt, ikke bare å hive 5kgs forposen i kløven og tro dette går greit på tur. Bare tenk deg selv og en ryggsekk, hvor langt du klarer, hvor mye tid du bruker på å få opp kondisen til tyngre sekker osv.

Link to comment
Share on other sites

Ja, må også pressisere at hunden IKKE skal bære noe før den er ferdig utvokst.

Corgi er jo også en rase med lang rygg og korte ben, og jeg vil tro at det blir ekstra viktig å vente på en slik rase.

Jeg vet veldig lite om raser med lang kropp, men lurer på, kan de i det hele tatt bære kløv? Vil ikke det kunne forårsake prolaps ol. eller vil det være med å styrke kroppen istedenfor?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...