Jump to content
Hundesonen.no

Hund alene med andre hunder


C.J

Recommended Posts

Jeg passer en venninnes doberman-tispe, og bor i hennes leilighet i de neste to ukene. Jeg har med min egen hund som tydeligvis ikke slår seg til ro med å være alene hjemme i fremmed leilighet. Nå har det seg slik at naboen i samme hus har to hunder selv, som pleier å være i gangen utenfor her - sammen med doberman'en - når hundene er alene hjemme. Min har jeg hatt i leiligheten ettersom jeg ikke har vært helt trygg på å ha henne sammen med disse tre hundene uten tilsyn..

Når jeg kom hjem fra klatring nå, finner jeg jenten min inne hos naboen. Hun hadde bjeffet og skrapt i døren, og helt klart ikke slått seg til ro et sekund... Han mener jeg burde ha henne i gangen med de andre hundene, som er greie altså! Jeg er bare redd for at dersom det skulle oppstå noe tull mellom dem - hvem skal stoppe de? Gangen er romslig og har to sofaer hundene kan sove.

De to andre hundene er hannhunder (BC-blanding) og en dvergdachs.

Tror dere det vil gå fint å ha dem i gangen, alle sammen? Det er selvsagt ikke noe mat, leker eller tyggeben tilgjengelig.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg ville ikke hatt hunden min sammen med andre hunder uten tilsyn. Jeg for min del har ikke tre sammen, selv om de tilhører samme flokk. Det var greit når de var 2, men når den 3. kom inn så skiller jeg dem.

Det er dyr, rovdyr, som ordner opp i store konflikter ved å sloss. Om det kommer til en konflikt så vet man aldri hva som kan skje. Ofte så vil en konflikt oppstå mellom to av individene og den 3., eller de andre i ditt tilfelle, vil ofte ta parti med en av dem, noe som kan bli katatrofalt for den som blir angrepet. I slike situasjoner tar de andre ofte parti med den sterkeste slik at det er den svake som får gjennomgå.

Jeg vet om et stygt tilfelle der dette har skjedd, og har lest om flere. Så mitt råd er å ikke sette dem sammen. Evt. da bare to og to, og hunder man da vet går godt sammen. Da reduserer man faren for at konflikt oppstår, og skulle det bli en konflikt så er det i alle fall en mot en.

Må legge til at mine hunder aldri har sloss. De er alltid gode venner og veldig avhengig av hverandre. Likevel tør jeg ikke stole på hva som kan skje når de blir uten flokkleder. Da kan andre mekanismer tre inn og situasjoner kan komme ut av kontroll. Feks. kan noe så enkelt som lek føre til at en av dem påføres smerte og det kan være i gang...

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at det først blir krøll når man kommer tilbake, ikke at det skjer så mye mens man er borte. Men når man kommer tilbake, er det mange hunder som kan bli glade og gire seg opp, og at de da ikke er helt enige om hvem som skal hilse først (eller i det hele tatt) på den som kommer. Jeg har til tross for det, hatt mine hunder sammen med andre hunder, både av samme og motsatt kjønn.

Jeg har derimot hørt at noen hunder har blitt angrepet av flokken mens eier har vært borte. Det har da vært en fremmed hund i hus, og ett eller annet har skjedd som har ført til at denne hunden har blitt angrepet.

Jeg liker generelt ikke å ha mine hunder (spesielt Tulla) alene med andre fremmede (eller mindre fremmede) hunder av samme kjønn, uten tilsyn. Men av og til har det vært det eneste realistiske, brukbare alternativet, og må man, så må man.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...