Jump to content
Hundesonen.no

Nervøs hund


Tyson

Recommended Posts

Hund med nervøse tendenser, men bare 3 år gammel. Tispe. BC blanding.

Noen med erfaring med legevendelrot eller andre ting for å stabilisere nerver ?

Har hørt noen bruke legevendelrot ifm nyttårsaften og redd hund, men blir jo ikke helt det samme da.. :whistle:

Hva bruker man på mennesker med "nerveproblemer"?

Veldig taknemlig for svar :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt Clomicalm på hunden min i nesten 4-5 mnd i sammarbeid med veterinær og adferdsterepaut. Han sleit mye med nerver og vi skulle hovedsakelig bruke dette mot seperasjonsangst da han brått utviklet dette (Han hadde en svært tøff periode, og sleit mye etter dette) Men så at generelt hele hunden slapper mer av, ble trygg, mindre stresset.. Man skal egentlig ikke bruke disse medikamentene mer enn 2-2,5 måneder av gangen, vi tok han av etter anbefalt periode, og han ble noe bedre, men forsatt sleit han mye. Fikk anbefalt å ta han på igjen og gjorde det i 2,5 mnd til, og ting kom på rett spor igjen...

Vet at det er også noen som bruker fevarin, dette er egentlig medikamenter som brukes av mennesker, men vet at det også blir brukt på hunder som er noe "esktreme" men bivirkningene kan være store, så ville egentlig styrt unna dette.

Jeg ville tatt en prat med veterinæren ang dette, men kanskje tatt en prat med en adferdsterepaut først, får å se om det er noe som kan gjøres uten medisinering.

Edit; Vet at et produkt som heter Lyrica blir brukt for mennesker med f.eks generalisert angstlidelse og nevropatisk smertebehandling. Eller så har man type muskel avslappende som også er avslappende for "psyken" Dette er medisiner som er svært vanedannede..

(Jobber med noen av disse produktene, er derfor jeg vet litt btw...har ikke brukt disse medikamentene, så kan ikke uttale meg av erfaring)

Silje

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...