Gå til innhold
Hundesonen.no

Rabiesvaksine


Nirm

Recommended Posts

det er rabiesvaksinen du tenker på? for der er det uhyggelig strengt. i andre land har de andre rabiesvaksiner, men holdbarhet inntil tre år (eller var det to?) men her i Norge er det ett år som gjelder. Dersom du blir stoppet på grensen, og grensevakten ser at den neste vaksinedatoen er overskredet, så blir du stoppet, og boffen må i karantene.

eks. du tok rabiesvaksine 1. juni -07, så misser du med to dager, så neste rabiesvakine tas 3.juni -08. dyrlegen din er kanskje "grei" og setter sprøyta, og skriver vaksinedato 03.06.08 i passet. dersom blir du stoppet på grensa, så kommer grensevakten til å kreve hunden i 6 mnd karantene. regler er regler. sinnsykt firkantet, men slik er det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En evt to dager over har jeg vært med på at har gått bra (alt kommer jo litt annpå hvem du treffer på på grensa, samt hvor du skal), men om det begynner å gå flere dager eller mer så sliter du litt mer. En kompis fikk satt hunden sin i karantene med tre dager over "hadde du kommet i går hadde det nok gått greit" sa tolleren på grensa.

I Sverige har de 2år mellom hver sprøyte, så mange som bor nært grensa og som ofte er i sverige får satt vaksinene på hundene der. kanskje ikke så dumt, da slipper de å få mye vaksine hvert år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt man egentlig ikke stoler blindt på veterinæren... Nirms vaksine var jo egentlig to år gammel, og jeg ville vaksinere han opp på nytt. Men nei, jeg fikk ikke det, for det var nok med å bare ta en sprøyte og så blodprøver siden han hadde vært fullvaksinert. Men nå skal han få ferdig vaksinene sine og ha de i orden... Og så trur jeg at jeg styrer litt unna henne på viktige ting.... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vaksinen må settes senest samme dato som året før. Dersom det går et par dager over ett år fra forrige vaksine, så kan man visstnok søke mattilsynet om å få slippe ny blodprøve. Det må da i såfall gjøres før et evt utenlandssbesøk, ellers så risikerer man at hunden blir satt i karantene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for alle svar.

Har startet på nytt nå med ham. Så da er det ny vaksine om en mnd, og så blodprøver etter det. Så har man alt i orden.

De fleste vetrinærer anbefaler 2 vaksinasjoner. Jeg for min del har alltid kun tatt en, og har aldri hatt problemer med at de ikke har dannet nok antistoffer av kun en sprøyte (altså fått blodprøven godkjent).

Jeg nå litt motstander av å vaksinere mer enn nødvendig også, da...

Men det er klart- risikoen er jo høyere for at blodprøven ikke godkjennes, og at man må starte på'n igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer vel an på hvilken rabiesvaksine man tar.

Hvor ofte det må revaksineres har med hva leverandøren anbefaler.

Rabisin må man ta omigjen hvert år. Mens Nobivac anbefaler hvert 3 år.

Så må man jo se hva de enkelte landene krever av revaksinering.

Hadde jeg visst om dette før jeg rabiesvaksinerte, så hadde jeg valgt Nobivac. Men det er ikke alle veterinærer som fører Nobivac.... Hmmh, I wonder why... *mumle noe om penger*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om de får nobivac så må de vistnok vaksineres hvert år i norge uansett.. I allefall mente de det når jeg nå vaksinerte min kar, han har fått nobivac de siste to årene.

Nirm; du trenger som oftest ikke kjøre fult med to sprøyter om det er mindre enn ett år over, som oftest holder det med en sprøyte og en blodprøve. Blodprøven er jo det kjipeste å vente på da, samt at det er det dyreste, i alle fall her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om de får nobivac så må de vistnok vaksineres hvert år i norge uansett.. I allefall mente de det når jeg nå vaksinerte min kar, han har fått nobivac de siste to årene.

Da har de snytt deg... :P

På mattilsynets sider står det:

"I tillegg skal dyret være vaksinert mot rabies med en inaktivert vaksine i henhold til vaksineprodusentens anbefalinger og vaksinasjonen må være gyldig2). "

"2)Ved grunnvaksinering regnes rabiesvaksinasjonen som gyldig først 21 dager etter at vaksinasjonen er utført. Ved revaksinering regnes vaksinasjonen som gyldig fra revaksinasjonsdato dersom dyret revaksineres før gyldigheten av forrige vaksinasjon har utløpt. Revaksinering regnes som grunnvaksinering dersom det ikke foreligger dokumentasjon fra veterinær som bekrefter gyldighetstiden for forrige vaksinasjon. "

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...