Gå til innhold
Hundesonen.no

Generelt sp.mål om foring


Stine Pernille

Recommended Posts

Spørsmål spesielt til dere, bare fordi eg er nysgjerrig.

Nå har Ace alltid gått på merket Hill's Adult, enten vanlig eller Natures Best. Dette fungerer fint, han driter normalt og er aldri dårlig i magen. Eg har begynt å bløte opp foret og han spiser med stor appetitt. Det har vært perioder hvor han ikke er så intr. i mat, men nå for tiden går det ned på høykant.

Nå trener vi aktivt AG og han trenger seff all den næringen han kan få.

Det eg lurer på er om han rett og slett skal være som han er i kroppen. I og med at han løper og er ganske aktiv, har han enda mye "løst" skinn. Man kjenner ribbeina og hoftebeina, men ikke sånn ved å stryke lett over. Men slik har han alltid vært. Han har aldri vært slik at man kjenner ribbeina, uten å "trykke" hardt inn, om dere skjønner.

Sist eg veide han var han 30kg, gjerne litt i overkant av hva "ideal" vekten er. (den ligger vel på en 28-29 kg tenker eg)

Han har masse pels da, og er tynn som et rekel når han bader, men begynner å lure likevel. Han er blitt 3 år, og eg regner med kroppen hans har "satt" seg slik den skal være.

Burde eg bytte over til light for, og prøve det en stund?

Bør eg gi mindre porsjoner? (da vil han sikkert gå å mase på mer fordi han er sulten, appetitten er enorm for tiden, som sagt)

Til belgereiere spesielt: hvordan er deres hannhunder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik du forklarer hvordan han er så høres han jo slank ut, så jeg ville ihvertfall ikke gått over på light fôr!

"Ideal" vekt hadde jeg ikke hengt meg opp i, det er jo andre ting også som spiller inn på om hunden er i passe hold, bla høyde og kroppsbygning.

At du ikke kjenner ribben og hofteben ved å stryke lett over er ikke særlig rart hvis han har tykk pels. De skal være temmelig radmagre før du kjenner det på en tykkpelset hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Det høres bra ut. Lett å bli litt "paranoid". Men har vel mye med gener og arv og gjøre også. Vet moren hans er også "løs" i skinnet. Så er sikkert ingenting å henge seg opp i, det viktigste er vel at hunden er sunn og fungerer på det foret den går på.

Men hva med denne "bunnløse" spisingen da? Noe eg kan gjøre for å mette han mer, uten å gi mer mat?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Det høres bra ut. Lett å bli litt "paranoid". Men har vel mye med gener og arv og gjøre også. Vet moren hans er også "løs" i skinnet. Så er sikkert ingenting å henge seg opp i, det viktigste er vel at hunden er sunn og fungerer på det foret den går på.

Men hva med denne "bunnløse" spisingen da? Noe eg kan gjøre for å mette han mer, uten å gi mer mat?

Vet at det er endel som fyller på litt med forskjellige grønnsaker for å få litt mer vomfyll. (regner med at han har fått ormekur...?)

Eldste tispa her i huset har en matlyst uten like og virker som om hun aldri er mett. Men hun får sine porsjoner og holder seg fin. (Her i huset har nok matlysten mye med at de er 3 hunder i huset).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...