Jump to content
Hundesonen.no

Observasjoner


Inustaff

Recommended Posts

Idag var vi på hundetreff med Ottar og Bøgvald..Det var kjempegøy,og det var utrolig mye forskjellige raser!

Ikke en eneste lik en annen,og alle var så nydelige! :lol: ..Vi møtte bla:

Bearded Collie,Schæfer,Dalmatiner,Saluki,Bordeaux,Rottweil

er,Dverg Schnauzer,Mudi,Blandinger,Labrador,Border Collie,Gordon Setter..og mange fler som jeg ikke kommer på!

Bøgvald fant best tonen med en Dalmatiner hanne,som var helt vill og kjempegal! :icon_confused:

De lå å sprella i en evighet..

Så var det en mudi som ikke var så glad i andre hunder/litt usikker/påpasselig på eier eller noe, og var helt vill dersom noen nermet seg eieren..men denne klarte Ottar å få lekt med en hel del,og det var utrolig morsomt å se effekten han hadde på den lille halvsinte mudijenta..

Hu jaga alt som kom innen ca 10 meter radius til eier..

Ottar tok ikke hintet og laga gøy utav hele greia..Så han klarte å komme innpå til slutt!

Morsomste av alt var Rottweilervalpen på 4 mndr som hadde en pinne og lå under bordet og koste seg..

Der kom Bøgvalp "bompende" forbiog snuste litt på det rottisen hadde,og Rottweileren begynte å knurre.."Min pinne!"

Bøgvald lot seg ikke skremme,men svarte ikke likevel..han var bare nysgjerrig,og var tydelig ikke ute etter bråk..

Likevel virket det som om han ikke skulle gi Rottweileren noe glede av og skremme han bort..så han skvatt ikke til som respekt for knurringen..han derimot viste at han egentlig var uinteressert i pinnen,og trakk seg tilbake littegrann på egne premisser..og at det var da ikke snakk om at han skulle stjele den.

Det var som om han stoppa litt opp å tenkte..så kikka han litt vekk..så snuste han på hodet til Rottweileren..på gresset ved pinnen og bortover..(litt sånn:Jeg fjerner meg i eget tempo)

Likevel så la han seg rett ned ved siden av Rottweilervalpen..helt avslappet..med hodet vendt mot rumpa til Rottweileren.

Jeg følte det var en sånn rolig og demonstrativ holdning over det hele..

"Du må vel knurre på meg,og jeg skal ikke svare deg eller provosere deg noe mer..men jeg skal se om du tåler at jeg legger meg ved din side,vendt bort fra pinnen din..og med hodet ned på bakken.."

Rottweileren så ut til å bli forvirret over dette,men taklet helt fint at Bøgvald la seg ned der..og sluttet å knurre.

Bøgvald lå der bare en liten stund etter at Rottweileren var ferdig å knurre,før han fant sin Dalmatiner venn! :o

Det var rart å observere...Om han "tenkte det" jeg tror vet jeg ikke..men det er sterk personlighet i den lille kroppen..og jeg føler mye av det ha gjør er bevisst.

Noen som kan fortelle hvorfor han gjorde det?Eller har tanker om det?

Imorgen skal vi på treff igjen...!Det var ikke planlagt da..Det er på et hundelufteområdet!Men det er jo treff likevel!

Herlig å se hvordan alle lekte..det var ikke en eneste hund som oppførte seg dårlig...og mye valper var der!

Må få tatt bilder!

Link to comment
Share on other sites

Hvor gammel er Bøgvald (herlig navn på en hund da)? For det du skriver her er ting jeg har observert valper gjerne gjøre når en annen hund knurrer til dem. De stikker ikke, men demper situasjonen på en snodig måte, viser den andre at de ikke har noen onde hensikter.

Rottweileren er en hund med masse lyd, enten den passer på noe eller den leker og om eierene tør, så ser man måter de forskjellige demper dem på og tidvis ynder seg innpå.

Ja, du må få tatt bilder :-)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...