Jump to content
Hundesonen.no

Diverse problemer


Tollertassen

Recommended Posts

Vi har en kastrert hannkatt på to år (innekatt) Jeg ser at vi har fått en del problemer med han etter at vi fikk hund (hunden er nå et år). Håper noen kan ha noen tips til oss.

For det første ser jeg at pus er veldig på alerten etter at hunden kom i hus, han går mer på tåhev og slapper sjelden helt av. Dette merker jeg ved at han er lite kosete når hunden er hjemme. Om samboer er ute av huset er pus straks kjæledegge til tusen og det samme sier de som passer han. De sier de sjelden har sett en så kosete pus. Vi har prøvd DAP for katt men dette ser ikke ut til å virke.

Han har nesten sluttet å bruke kattedoen, han bæsjer utenfor og tisser i oppvaskkummen kan dette være stressrelatert?

Jeg har vært med han til dyrlegen for stein i urinen noen hun trodde kunne være stressrelatert.

Jeg ser også tydelig at han har fått dårlige tenner (må ta tannstein) selv om han nesten bare får kvalitetstørrfor og er to år.

Han er også alltid våt på snuten noe dyrlegen ikke var sikker på hva var.

Kort fortalt har jeg superdårlig samvittighet fordi pus tydeligvis ikke har det bra, det er virkelig helt forferdelig siden han er en unik katt. Det er tydelig at han misstrives inne og ikke trives så godt med hunden. Jeg føler meg litt fortapt i denne situasjonen og aner ikke hva jeg skal gjøre. Noen råd? :angry:

Link to comment
Share on other sites

huff da... stakkars pusen har det nok ikke så bra! at han tisser og bæsjer på utsiden vil jeg tro har noe med stress å gjøre,at han ikke klarer å slappe av og ''protesterer'' på en måte.. jeg vet du får kjøpt noe som heter feliway som du setter i stikk kontakta,som sender ut sånn duft som skal roe ned katten,hadde det vært noe å prøve kanskje? (hva er dap? ) iog med at han var ung når hunden kom i hus,så burde de vært litt bedre venner,men noen kommer jo aldri overens,men tolererer hverandre... stein i urin og dårlige tenner har nok med stress å gjøre det også,det er vel ikke normalt at så unge katter har det :icon_confused: det er vel kanskje ikke så lett å ha de fra hverandre heller, siden det er innekatt så kan den jo ikke akkuratt ta seg en tur ut å stresse ned.. har du noen høye klorestativ\hyller etc hvor katten kan hoppe opp å være i fred for hunden? katter liker seg jo i høyden..

Link to comment
Share on other sites

Jepp, ikke lett dette har altså :icon_confused: Vi har prøvd felliway, men det ser ikke ut til å virke. Vet ikke hva jeg skal finne på jeg. Det som er tydelig er at pus trenger pusterom noe som ikke er så lett å gi han. Forholdet mellom pus og hunden er som du sier at pusen tolererer han, de leker og koser seg iblandt, men han er alltid på tåhev.

Stakkars pelsdotten min.

PS. han har klatrestativ ja :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...