Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp indianerhunder i Costa Rica


Guest Gråtass
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

Jeg vet ikke hvor denne tråden skal legges, så moderatorer får flytte den om de finner den mer passende ett annet sted.

Jeg har som mange andre den siste tiden latt meg opprøre over all den urett som begås mot dyr i Norge og resten av verden. Jeg ser at mange vil hjelpe og kanskje man ser at man har muligheten til å hjelpe der nøden er størst, ressursene er minst og behovet for hjelp er enormt. Jeg ønsker ikke å drive med moralisering eller en "snill hundeelsker pusser glorien greie", men jeg vil støtte dette formålet og jeg oppfordrer andre til også å gjøre det!

Jeg kopierer det jeg skrev i akkurat nå tråden i håp om å nå ut til flest mulig soniser:

Akkurat nå har jeg vært på hjemmesiden til Turid Rugaas ifb hennes 70 års feiring. Der oppdaget jeg at hun har kontakt med ei dansk dame som driver ett lite shelter i Costa Rica hvor hun jobber for sterilisering, medisinering og omplassering av indianerenes og hjemløse hunder og katter. Det koster ca 10 dollar og kastrere/sterilisere hunder hvorav indianerene må betale 2,5 dollar, dette er det mange som ikke har råd til. Jeg har bestemt meg for å støtte dette prosjektet med en fast mnd sum på kr 100,- dette går uavkortet til shelteret. Et lite fast beløp kan gi store forandringer i ett land med 3.5 mill fattige innbyggere og 2.5 millioner hunder/katter!

Om man vil gi en engangssum eller ett fast bidrag så utgjør faktisk pengene en vesentlig forandring. Shelteret har gjennom TR en norsk bankkonto som man kan sette inn donasjoner på, Konto nr : 2270 14 92912 .

Ta kontakt med meg på PM eller gå inn på sidene til TR for mer informasjon http://www.turid-rugaas.no/ og klikk på linken "costa rica".

Jeg er ikke noen Turid Rugaas tilhenger, men dette engasjerer meg..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...