Jump to content
Hundesonen.no

Inkludering og hundespråk.


MarieR

Recommended Posts

Når Pondus, Ask og Stella er fx ute og løper/leker osv, så blir aldri Pondus inkludert, han får ikke være med, og blir kjeftet på å oversett av de to andre, spesiellt Stella. Om bare Stella og Pondus er ute går det bra. I morrest for eksempel var jeg nede i fjæra med dem. Ask og Stella hadde drakamp med lina til Ask og Pondus ville være med. Men "Problemet" med Pondus er at han vil være venner, og slikker Ask konstant i munnviken. Ask er pisslei, men sier aldri skikkelig ifra, han bare blir moderat sur og ikke forbanna. Ettersom Ask blir irritert fortsetter jo bare Pondus. Om Pondus går bort til Stella for å leke på hennes side får han ikke lov til det heller, og ender opp med å løpe bort til meg for så å prøve å bli med i leken igjen, men får aldri lov av Stella og han behandler Ask på feil måte om han vil bli venner der, men det skjønner jo ikke Pondus. :lol: Bør vi slutte å ha med alle tre ut samtidig og heller sørge for at Pondus blir inkludert? Når Ask er med gidder jo ikke stella å leke med Pondus. Eller er det greit at det er sånn? :ahappy:

Når det gjelder Pondus og slikkingen i munnviken til Ask så er jo det et underkastende signal. Men jeg skjønner ikke hvordan han ikke slutter. Han har bodd her i et halvt år snart, og har holdt på sånn med Ask hele tiden. Ask svarer med å knurre og gå unna, men Pondus fortsetter jo bare. Han gir seg etter en stund, men alikevell er jo dette en prosess som gjentar seg hver dag, hver gang an av dem kommer inn i hundegården osv. Jeg er egentlig glad han er sånn, jeg vil heller ha han underkastende enn høy på pæra, for da ville det hvertfall kræsjet mellom han og Ask. De er gode venner og overser hverandre når denne prosessen er ferdig. Pondus har nok skjønt at han er nederst i rang, derav slikkingen(?). Er det "Normalt" at hunder nederst i rang utfører dette hele tiden? Og ville dette gitt seg om Ask tok seg bryet med å si fra skikkelig en gang for alle? Jeg tenker ikke slosskamp, men at han sier noe litt annet enn "knurrknurr"? Pondus gir seg jo når han blir tiltalt, men senere er han jo like underkastende og slikkende igjen.

Noen som skjønte dette? Ble veldig rotete... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde gått i mellom mtp den slikkinga i munnviken.

Kjempebra at hunder gjør det altså, det er jo en klar underkastelse,

MEN det får ikke utvikle seg til å bli reneste tvangshandlingen spør du meg :ahappy:

Mine hunder HATER innpåslitne, ynge hunder som skal smiske, smiske, smiske med dem, de blir rett og slett, som du også nevner, irritert. De knurrer og går bort. Om ikke den unge jyplingen tar det hintet, så smeller det til slutt - og det er jo ikke bra egentlig fordi den unge kan bli skikkelig redd stakkar. Derfor går jeg imellom på mine hunder i allefall - det føles rett med de.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...