Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få en hest til å hoppe igjen, etter en lang pause ?


-Kristine Marie

Recommended Posts

Jeg lurer veldig på hvordan man skal trene opp en hest som har potensial i sprang, men som har hatt en ganske lang pause fra det, pga rytterens interesse. Da hesten tar ut og gjør det den selv vil uten at rytteren får et innblikk på hva som nettopp skjedde, dette spør jeg om fordi jeg passer en hest som er en ivrig hopper og kan ganske mye, men må settes på rett vei igjen på en bestemt og ryttinert måte.

Jeg setter veldig stor pris på om noen vil komme med gode råd og veiledning :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg var dig, så ville jeg træne noget teknik og grundtræning i springning, for både at få hesten på rette vej og dig selv.

travbomme på jorden med 1.00-1.10 meter imellem 4-5 stk i rækkefølge

galopbomme med 3.50-4.00 meter imellem oså 4-5 stk i række, mellemrummet mellem bommene lægges alt efter hvor stor hestens gang/skridtlængde er.

Derpå det samme bare med et kryds spring efter dem, der ikke behøves at være særligt højt indtil i har fået noget rutine og orden på ting.

tempo spring 1-2 galopbomme før et krydsspring og 3 meter hen til det næste til at starte med ca 40 høje, når du rider til dette skal du have en ordentlig grund galop, hesten skal ikke tage et galop trin mellem springene, men kun afsæt.

Når dette sidder ordentligt, kan du sætte 2-5 spring efter hinanden med 3 meter mellem hvert som ovenfor, men vigtig vigtigt at grund galoppen er i orden.

Dette burde være nok til nogle ugers træning hvor der trænes på det 1-2 gange om ugen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for rådene, dette skal jeg gjøre og for å kanskje gjøre det litt lettere for både hesten og meg skal jeg spørre en ryttinert sprangrytter ved senteret om å hjelpe litt til, så jeg får trent på det rette og riktig veiledning. Da er jeg ganske sikker på at Canberra vil komme i den formen hun var før pausen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...