Gå til innhold
Hundesonen.no

På tide med en middagstråd igjen.


ida

Recommended Posts

Ja er ikke de helt fantastiske? Yum! :frantics:

Men oppskriften er litt innfløkt, så den får jeg ta en dag jeg har gidd til overs. :|

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag :o *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg kjenner på meg at du har gidd til overs idag ;) *blunkerintenstmedvakreblåøyneogsmilerdetsøtestesm

iletsomfinnes* :frantics:

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff! Så nå er jeg klar for nytt besøk snart anebanana! :P

Egentlig er jeg litt dau etter all kamphundskrivingen, kyllingstekingen og bollelagingen, men for deg gjør jeg alt kjære. :|

Det er vel egentig enklere enn jeg først ga inntrykk av.

(Alt er circamål forøvrig, og dette gir mange boller)

500 gr kjøttdeig av okse

500 gr kjøttdeig av enten kylling eller svin

4 store egg

en kopp ferskrevet parmesan (ikke noe bokstull fra butikken!)

en kopp brødsmuler (helt tørre!)

To store /tre små fedd (fersk) hvitløk

En stor neve finhakket persille

minst en spiseskje salt

pepper etter smak

Bland alt sammen veldig veldig nøye. Ikkeno latskapselting her i gården, man blander dobbelt så mye etter at man er sikker på at alt egentlig er blandet. Kjøttmosen kan fint stå noen timer slik at all den gode smaken setter seg. Over natten er heller ikke noe problem, men da må den tas dagen etterpå.

Bollene ruller du til den størrelsen du ønsker. Jeg anbefaler mellom, som en femkroning pluss minus ca, men du kan godt variere størrelsen i samem porsjon. Oppskriften er jo unektelig stor. De får bare litt forskjellig bruksområde. ;)

Fres bollene mørkebrune på utsiden i glohet panne med olivenolje, og legg til side. Porsjoneres når de er blitt avkjølte.

De er fortsatt rå inni, så de må behandles på en eller annen måte før servering. Jeg pleier å la de putre i sausen de skal serveres i. Evt gir dem en omgang i stekepannen før de hives over en salat med god dressing. f.eks. Eller kaster dem rett på pizzaen før den settes i ovnen. Mulighetene er mange. :D

De er sååå gode!! :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Err'e mulig? Jeg har nettopp stekt minst 100 kjøttboller i dag som skal porsjonsfryses. For et sammentreff!

Sammentreff? Don't think so, jeg er jo synsk, visste du ikke det...? :|

Men de hørtes skikkelig mums ut, må testes en dag :frantics:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde en utrolig deilig rett til familien her om dagen. Here it goes:

- Scampi. Hvor mange kommer helt ann på hvor mange det er som skal spise, men en slik stor pose med nedfryste rå scampi pleier å holde en stund.

- Hvitløk. Hvor mange fedd kommer ann på hvor mange scampi. Si en ca. 2 fedd pr. 10 scampi. Litt smak og behag.

- Matolje

- Salat (ekeblad, raddichio rosso og litt ruccola)

- Melon (den oransje)

- Pinjekjerner

- Fløte (BARE kremfløte. Ikke noe matfløte skvip....)

- Balsamico

- Olivenolje

- Sukker

Scampi med fløtesaus:

Først freser du pinjekjernene i matolje i pannen. La dem bli lett gyldne. Hiv dem så over i en tallerken, og ta hakket hvitløk og litt mer olje i pannen. Fres den i ca. 30 sek før du putter opp i de ferdigskrellede scampiene (jeg anbefaler å skrelle scampi før du steker. Det er vanskelig å skrelle dem når de er stekt og de blir ikke like gode...) Stek dem til de er lyserøde (prøvesmak for sikkerhets skyld.) Nå kan du helle fløten oppi. Bare la alt sammen putre til det har "stekt godt sammen." Voila: Scampi med fløtesaus.

Salat:

Riv salatbladene opp i passe store biter, og legg dem på en tallerken. Hakk melonen opp i små firkanter, og legg den oppi. Hell pinjekjernene over.

Dressing:

Bland olivenolje, basamico, sukker og hvitløk. Her er det bare å prøve hva som passer en best :D

Nam :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den store sommerslageren å racle :o

Raclette gjør seg definitivt best ute, blir gjerne litt stekeos.

En annen favoritt;

Stekt biff i pitabrød

med masse rødløk

ruccola

tomatskiver

ristede pinjekjerner

en skive camembert eller annen ost etter smak.

Ganske godt ja :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg marinert kyllingfilét som vi skal ha i wok i morgen:

- en solid dæsj med sesamolje

- et stort fedd fersk hvitløk

- en liten dæsj akasiehonning/sweet chili sauce

- en stor skvett med soyasaus

- en liten skvett med balsamico

- en finhakket rød chili (ta ut frøene)

- en stor (!) klump fersk ingefær som du river i sånn parmesanrivedings

- masse kvernet pepper

La stå i lufttett pose i kjøleskapet i 1-2 dager.

Forslag til bruk:

i wok med gode grønnsaker og brede glassnudler

i stekte nudler

i stekt ris

i en lun salat

Nammis, enkelt og sundt på samme tid! Kinderegget sitt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

SUNN og dritt GOD pizza:

Trenger:

Pizzadeig

En boks kremost med kryddermix

En rødløk

spekeskinke

Strøost.

Gjør:

-Lag pizzadeigen.

-legg på små "hauger" med kremost (skal også smøres litt ned, skjønner?)

-Skjær opp løken log legg den på.

-Strø et tynt lalg med ost over pizzaen.

-Riv opp spekeskinken og legg den på pizzan.

Stekes som en vanlig pizza.

SYKT god, spiser nesten bare slik pizza nå, gjerne med en enkel salat til. Kan legge ut et bilde av den senere.

edit: Rettet opp, det er kremost ikke smørost :)

SP408%20annerledespizza%200708.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei, altså dette er egentlig ikke noe problem bare et visst familiemedlem holder ham inne om morgenen. Ellers har han program han, masse trim - får han mer så hadde han kunnet risikere belastningsskader så jeg har kuttet litt ned på det, bilturer, lek osv, her er det full rulle nesten til leggetid og utenom en tid på dagen jeg ofte trener. Han har luke og kan gå ut i hundegården som han vil når døra ut er låst (han åpner dører selv), men det er mest for å ligge der og glane eller tisse. Om han ikke har 50-100 meter å løpe på så er det nesten ingen vits med gjerde for den typen hund, en hundegård er bare en startgrop for ham. Men på det nye stedet vi flytter vil han få det sånn, med 1.5 meter høyt gjerde. Og det har vi bestemt uavhengig av dere akuratt pga denne uvanen hans med å stikke av (flytte skulle vi uansett). Før har det gått hunder fritt her i alle år, de har åpnet dørne på huset selv og gått inn og ut som de ville, og det har aldri vært noe problem, men nå har det blitt det.
    • Ikke ta ting personlig. Opplysning om gjeldende lovverk er ikke et angrep på deg. Det er mange gæmliser her som har hatt hund før det var lover mot å la hundene løpe løse. Jeg (vi) kan relatere og forstår deg. Tror ikke du er et dårlig menneske. De lovene er forholdsvis nye, de er i konflikt med tradisjonelt hundehold på bygda og de står ikke på forsiden av avisene hver dag, en må søke etter dem eller få informasjon fra andre. Det er langt mellom lovverket og gjengs oppfatning av hva som er ok blant folk flest, utenfor typiske hundemiljøer. Folk flest bare har hund og gjør som alle andre rundt som også bare har hund. Slipper dem løse overalt fordi de synes de trenger å få løpe fra seg, helt uvitende om at det ikke er lov. ..men det er altså forbudt ved lov og kan medføre bøter ved overtredelse, selv om hunden ikke lager problemer for noen. Får dere til å sette opp en god løpestreng med retractable line som reduserer faren for at hunden vikler seg inn? Om det er folk hjemme som kan høre om hunden bjeffer, i tilfelle noe skjer, så kunne en sånn kanskje vært en løsning på morgenen, om ingen har tid til å lufte hunden godt nok. (Tror jeg. Den er ikke under FULL kontroll for den KAN vikle seg ut av selen eller noe kan løsne, men.. 🤷🏼‍♀️ Bedre enn å bare slippe den løs da) Så lenge opplegget holder hunden er den under kontroll.   
    • Nå har han hundegård da, men det er litt for lite for ham, så han får gå løs når vi har oversikt. Dit vi flytter om et år er det 4 mål tomt som vi planlegger å gjerde inn, det blir noe annet. Men dette synes jeg begynner blir tåpelig. Skal jeg fortelle hele livshistorien min mens vi holder på eller skrive en roman om livet og hunden min? Høres ut som mange her ville kjøpt den boken.
    • "Det gjelder ikke min hund" er dessverre en alt for vanlig unnskyldning. Helt til den dagen det gjør det. Gjerde inn tomta, problemet løst. Selv kunne jeg aldri tenkt meg å bo uten trygg inngjerding for hund rundt boligen.
    • Dette vet jeg og hadde det vært tilfelle så hadde det vært noe helt annet, men for å repetere: det som er greia her er at et familiemedlem som ikke altid er helt enkelt å forholde seg til slipper ut bikkja om morgenen - uten tilsyn - mens jeg og et annet familiemedlem har sagt ifra om akuratt dette her flere ganger, men det går inn ene øret og ut det andre.  Og bikkja jager ikke vilt, han går og snuser i veikanten fordi andre hunder har gått der, dette begynte han med seint i vinter, det var ikke noe problem før da.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...