Gå til innhold
Hundesonen.no

Såre poter på voksen hund


Tyson

Recommended Posts

Jeg har fòret min 6år gamle Flatcoat på RC Maxi Adult i 1,5 år nå.

Det siste halve året har han ofte vært sårbeint, og nå ser det ut til at den store tredeputa på begge forlabber skifter skinn :icon_redface: Hva kan det komme av?

Ikke at jeg blamer fòret altså, men han har aldri hatt såre poter før i sitt liv. Er dette med såre poter noe som kan komme med alderen eller noe? Beklager om jeg spør dumt her altså, men jeg har aldri hatt hunder med såre poter før jeg .. :angry:

Det er heller ingenting treningsmessig som tilsier at beina skal være såre. Trener ofte LP på grus, men det har jeg da gjort fra han var liten..

Takker for tilbakemelding / erfaring omkring dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm... Da Bridie kom til meg i januar i fjor, og utover våren da vi gikk mye på asfalt, så sleit vi med såre labber hele tida...

Bridie gikk på forskjellig tørrfor da.

Vi byttet til vom og hundemat, og jeg har enda ikke sett tegn til såre labber nå etter at snøen forsvant. Men om grunnen er at jeg kanske går litt mindre på asfalt nå, eller hva det nå er, det vet jeg ikke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klippet*

Det er heller ingenting treningsmessig som tilsier at beina skal være såre. Trener ofte LP på grus, men det har jeg da gjort fra han var liten..

Takker for tilbakemelding / erfaring omkring dette!

Bare for ordensskyld, det er forskjell på grus og grus. På treningsbanen vår er det grus, men ift andre baner så er det som "sand" å regne. Så se om det varierer mellom grus "kvaliteten" der du trener. Hvis det bare er et sted, så kan du også forhøre deg om de har hatt nytt påfyll av grus som gjerne var av en litt spissere kvalitet :icon_redface:

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan tilsette litt omega3 i foret til hunden, det er supert for poter og pels :icon_redface:

Ellers så har jeg pleid å massere inn Spenol på potene hvis de har vært litt såre, da masserer jeg helt til all kremen på en måte er trukket inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har snakkamed ei som jobber i hudsalong i dag, og hun anbefalte sinksalve på potene, og med plastpose over slik at det ikke skulle komme luft inn. Skal være på ca halvtime. Så nå ligger han ved beina mine og tror han skal dø bare fordi han har noe rare greier over beina :) Stakkars :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, men det er den samme treningsbanen vi har trent på i 6 år...

Ja, men de har ikke skiftet ut grusen?

Hvis det er fôret, så høres det rart ut at det skal komme slike "bivirkninger" et år etter at du begynte det på det. Endringer etter fôr pleier vel å vise seg mellom 3 til 6 mnd. etter, og i ditt tilfelle kom det jo et år etterpå?

Har du nevnt dette for veterinæren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke syklet med han vel? Dette kan ofte gi skinnløse poter, iallefall om tempoet blir mer en rolig trav. Varm asfalt er heller ikke helt bra da.Asfalten kan bli veldig varm når sola steiker på den.

Ellers er vel et for med litt mer fett bedre for hud og pels da. Mistenker du foret så haddejeg heller byttet for fremfor og tilsatt alt mulig rart i det. Hvis du må tilsette noe i foret så er det ikke et "fullverdig" for for DIN hund og du kan med fordel prøve noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...