Jump to content
Hundesonen.no

Dreamweaver og rammer..!


Hanne Marit

Recommended Posts

Hei hei! Nå er jeg endelig i gang med min egne reklamefrie hjemmeside. Men jeg kan minimalt av slikno, så jeg bruker mye tid på å lese hjelpp-menyen nå i starten. Fikk bittelitt starhjelp av en itmann, kamerat av pappa.., så jeg kom i gang, nmen ikke så mye videre.

Jeg bruker tabeller i dreamweaver, men jeg får det ikke helt til sånn jeg vil, og jeg har lyst til å lage rammer rundt, slik at ikke siden blir så stor. Men hvordan får jeg dette til. VAr noen som foreslo iframe, men når jeg trykker på det, så kommer det bare opp en fikantet boks på størrelse med en kvadratcentimeter..! :ahappy: Noen som vet hva jeg bør gjøre?

Jeg har ikke såå mye til til dette her, så jeg får bare sittet med slikt småplukk nå og da, men da lærer man det jo også da. Har lyst til at siden skal bli sånn passe fin før jeg legger den ut, og nå er alt bare rot, og det er en helt hvit side med litt skrift og en banner..! SÅ det er jo litt kjedelig foreløbig!

Noen som kjenner til dreamweaver? Og som har mulighet til å komme med tips og triks?

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Heisann

Iframe-størrelsen kan du endre selv (inne i "Code"): f.eks:

<iframe src="velk.html" name="iframe1" width="762" height="450" scrolling="Auto" frameborder="1" bordercolor="#8D3B2D" id="iframe1" ></iframe>

Dette er hentet fra min private hjemmeside. Der ser du at jeg har en bestemt bredde og en bestemt høyde på "ramma".

Selve siden ser du her: Dratini

"velk.html" er "min førsteside" inne i iframen. Vær også nøye med at du gir Iframen ett navn, slik at du kan legge det navnet inn i hvor linkene til dine sider skal åpnes.

For å få en side som endrer seg i takt med størrelsen på de forskjellige skjermene kan du angi tabellene i % og ikke i pixler. Eller rett og slett skrive at siden vises best i x*x pixlers skjermoppløsning.

denne har jeg brukt 2 stk iframe. En til selve innholdet og en til oppdateringene.

Link to comment
Share on other sites

Guest Dratini

Nå vet ikke jeg hvilken utgave av DW du bruker, men de aller fleste (jeg har brukt nesten alle siden versjon 3.1) har rubrikken "Properties" nederst (om du har valgt det samme oppsettet vel å merke).

Her kan du se at "W" er angitt i % og ikke i pixler:

Denne tabellen består av:

67 rekker og 3 kolonner og er uten kantlinje (border "0"), hele tabellen er 75% av total bredde i "iframen". Den tabellen har jeg brukt på en side med resultater fra en spesialutstilling (inne på hovawart.no)

Du må se på hvor stor skjermoppløsning du selv ønsker at siden skal/bør passe i. Men de fleste har vel 1024 i bredde tenker jeg (i og med at skjermene nå er "store"). Om du ser på min hjemmeside er alt utenom "iframe" "fast", dvs det utenom iframe er index.html, så når noen velger fra menyen åpnes det inne i "framen".

På min side står det : width="762" height="450"

Dvs at bredden på iframen er 762 pixler og høyden er 450 pixler. Mens resten er tilpasset 1280 bredde (oppløsning på skjermen).

(håper at jeg klarer å forklare det slik at du forstår :P ) :P

(Håper jeg ikke må forklare hvordan jeg har ordnet menyen... For det er laget i javascript (js). Anbefaler at du istedet for å lære deg "js" får tak på ett program som lager disse menyene).

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk igjen! Supert at du gidder å forklare så nøye for en sånn grønn en som meg..! =) hihi! Da skal jeg prøve det ut imorgen, da har jeg lesedag, så da får jeg bruke den på det! =) Må liksom ha litt tid når man setter seg ned med slikt! :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...