Jump to content
Hundesonen.no

Flekker på glasset på linsa


Huldra

Recommended Posts

Var ute i sted og tok noen bilder, og pga elendig varierende vær, fikk jeg snø/vann på linsa. Prøvde å tørke av med det jeg hadde for hånden (ullgenser), noe som funket dårlig. Kom hjem, og fikk tørket skikkelig, men ser at det er sånne "oljeflekker" på glasset. Sånne i mange fine farger (grønn og lilla osv). Hvordan får jeg dette bort? Holder det med et pusseskinn (som jeg ikke har)? Må jeg vaske med noe (zalo)?

Link to comment
Share on other sites

Det finnes slike "superkluter". I min kamerasekk er det innebygd en slik klut for å tørke av, men de kan også kjøpes. Jeg har en som jeg kjøpte utenom, og den er super på kameralinsa, briller, bilvindu og you name it :wub:

Link to comment
Share on other sites

Okei, da får jeg vel gå til anskaffelse av en sånn en.. :) Tusen takk for hjelpen!

Det finnes også fine rensekit å få kjøpt der det følger med både en slags rensegel (kjekt å ha sånt som ikke flyter for mye utover og setter seg i kantene), samt tynt tynt rispapir som ikke avsetter lo på linsa. Uansett vi du oppleve at du får slike flekker på glasset før det er helt tørt - jeg pusser forsiktig helt til det er borte jeg...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...