Jump to content
Hundesonen.no

Sår i rumpa?


Recommended Posts

Tror Emma er litt sår i rumpa si og dessuten har hun vært litt plaget med treg avføring i det siste.. Når jeg tenker meg om begynte det kanskje etter vi gikk over på eukanuba(?) .. Burde jeg kaste maten og begynne på royal canin igjen kanskje?

Når hun skal gjøre fra seg bruker hun aaalt for lang tid etter min bok. Det ser dessuten ut som hun "plages" til tider, og det tar årevis før hun får presset ut en liten bajs.. Også fllytter mye på seg MENS hun sitter i "bajsestilling" :)

Lurer på om dette kan ha noen innvirkning på formen hennes og atferden hennes også. Kanskje hun har noe vondt i magen og det er derfor hun er så ekstra voktete etter valpen kom? Ikke bare fikk hun plutselig en valp å dele alt med men i tillegg så har hun kanskje en ekkel følelse i magen i tillegg til at hun er sår i rumpa..

Link to comment
Share on other sites

I sjekket analkjertlene for ca. 3 uker siden. Veterinæren sa at de ikke var noe særlig fulle men prøvde å tømme dem.. Husker ærlig talt ikke om hun fikk til eller ikke. Husker bare hun klagde over at bikkja var så "trang" .... :)

Avføringen ser omtrent helt normal ut bortsett fra at den er mørk (ikke rød, brun-bæsj farge) og veldig fast.

Link to comment
Share on other sites

Jeg prøvde eukanuba på gamlemor for mange år siden, ho ble også veldig hard i magen og fikk nesten ikke gjort fra seg. Hadde nok bytta fòr igjen jeg hvis ho blir sår og har vondt for å gjøre fra seg.

Link to comment
Share on other sites

Hva med å kjøpe en liten sekk RC (hvis hun fungerer fint på det selvsagt) og se om det hjelper? Hvis ikke er det kanskje naturlig å tro at det ikke går på fôret, men kanskje analkjertlene eller noe annet?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...