Jump to content
Hundesonen.no

Lydighetstrening


AtoMeRa

Recommended Posts

Det er en god ide med lidt lydighedstræning før man begynder med agility, er en god ide under alle omstændigheder.

Jeg mener at små hunde skal være mellem 9 måneder til 1 år før de er udviklet nok til at begynde med agility, og lydighedstræningen kan du allerede begynde på så snart du har mulighed for det, både derhjemme og på kursus.

Link to comment
Share on other sites

Må ikke på lydighetstrening først, men greit å ha litt kontoll over hunden. Rundt 1 år, men det går jo fint ann å trene på tunell ol før fylt 1 år da :lol: Lydighetstrening kan du begynne med en gang!

Edit; Så ikke at Einsten&Charlie hadde skrevet :P hehe

Edit nr2; lydighetstrening som "bli", innkalling og bra kontakt bør du ha inne, men lydighetskurs er vel ikke så viktig, men veldig lurt uansett :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Det egentlig bare en god innkalling du trenger før du kan begynne å trene agility. Husk at hunden skal kunne kalles inn selv om det er andre hunder som løper på en bane ved siden av. Det trenger selvfølgelig ikke sitter 100% i alle situasjoner før du kan begynner med ag, men jeg mener det bør det. Det er veldig kjedelig å få ødelagt sin trening fordi andre ikke har kontroll på bikkja. Så innkalling, innkalling, innkalling. Og bli er en veldig nyttig kommando i agility. Ellers får du alltid nytte av å ha trent en del med hunden og at du har god kontakt og ikke minst en god forsterker. Men hunden trenger ikke gå fot for å trene agility. Agility bør du vente med til hunden er utvokst. Hos små hunder litt før ett års aldern, veldig store tunge hunder litt over året.

Lydighet kan du bare begynne med nå med en gang i små doser. Kos dere og ha det gøy sammen. Få en god kontakt med hunden og prøv å bygge opp/finne en forsterker hunden virkelig vil ha og jobbe for. Helst flere... det vil du få god nytte av både i lydighetstreningen og senere i agilityen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...