Jump to content
Hundesonen.no

Dachs


SaraS

Recommended Posts

Jeg har en venninne (med en flat fra før) som ønsker seg en Dachs langhår over alt i verden.

Problemet(?) er at de veldig ofte er på hyttetur på fjellet. Turen inn til hytta er lang (kanskje 6 km) og veldig ulent oppover i fjellet.

Venninna mi ser for seg at det blir vanskelig for en så kortbent rase, særlig om vinteren da det er mye snø i området.

Noen som har erfaring med dette her?

Link to comment
Share on other sites

Dachs er en jakthund og vil nok klare det bra hvis den er normalt trent, også når det er snø. Det skal ikke så mye skare til for å holde ”oppe” en dachs. Men hvis det er så mye løs snø at det er vanskelig for den å komme seg frem, er den jo så liten at den får plass i en pulk o.l (har vel kanskje det siden hytta er så langt innover?).

Utrolig hvor de kommer seg frem. Tror ikke det skal bli noe problem:)

Link to comment
Share on other sites

Litt usikker på hvordan langhårs dachs er, men hadde ei venninne med korthår, og den var med på mye lengre turer enn 6 km (er det langt??). Og da var det vinter og snø. Den gikk løs, og hoppet i våre spor hvis det ble for tungt å gå utenom. Grunnen til at jeg er usikker på langhår, er pga snøballer i pelsen. Selv min "store" hund har problemer med å ta seg frem hvis pelsen er full av snøballer, og det er 40 cm snø.. Men tar man hensyn til det og finner en dress/spray som løser problemet, så går det sikkert bra. De er jo som andre påpeker, i utgangspunktet jakthunder, det er IKKE en daff rase, de har mye energi og skal tåle såpass. Men med den ryggen de har, så er det kanskje greit å passe litt ekstra på i forhold til raser med mer normal rygg? Med tanke på hopping og sånt..

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ingen vet hva den klarer :P Rasen har imponert meg med sin vanvittige arbeidslyst og sist men ikke minst-energi.

Hadde med en på fjelltur for 2 år siden sammen med en riesen og en malle, selvsagt var tempoet lavere men vi slapp å vente på ovnsrøret. Den var hele tiden foran og rundt meg, og den var vel ikke spesiellt godt trent men turen tok nærmere 5 timer.

Så det er vel store sjanser for at det er eieren som blir først sliten.

God tur ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Dachene tar seg fint frem i terrenget, og er utholdende aktive hunder. Men, i løssnø har ihvertfall de (få) jeg kjenner hatt mer problemer med å ta seg frem enn hunder med lengre bein i forhold til kroppslengden (men i oppkjørte løyper har jeg møtt folk som snørekjører med dach i full fart langt ine på fjellet, selv om trekkraften kanskje ikke er så stor er vilja det). Steinur og annet hardt terreng er som nevnt også litt krunglete med så korte bein. Jeg ville ikke valgt den rasen hvis jeg skulle brukt den på lange turer i ulendt terreng. Jeg hadde valgt en rase med lengre bein. Men, til å være en rase med så korte bein og så lang rygg er de veldig utholdende og flinke til å ta seg frem i terrenget. Det er jo egentlig jakthunder...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...